Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek Açıklaması

'AK Parti kongresi bugün yapılıyor. Bu kongrede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Genel Başkanı olacak. Hayırlı olmasını diliyoruz'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, 'AK Parti kongresi bugün yapılıyor. Bu kongrede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Genel Başkanı olacak. Hayırlı olmasını diliyoruz.' dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Öztek, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığının Mayıs ayı İl Divan Toplantısına katıldı.

İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öztek, toplantının, yurt içinde, yurt dışında ve özellikle Türkiye'nin içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında çok önemli gelişmelerin olduğu bir dönemde gerçekleştirildiğini bildirdi.

15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe teşebbüsünden bu yana hükümetin, PDY, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdikleri terör olayları ile uğraştığını belirten Öztek, 'Son aylarda da anayasa değişikliği ile uğraştığı için dış dünyada olup bitenlerle ve ekonomiyle fazla ilgilenemedi. Bundan sonra da görünen o ki uyum yasalarının çıkarılmasıyla meşgul olacak.' ifadesini kullandı.

Diğer yandan ABD ve Rusya'nın PYD/YPG güçleri ile ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını aktaran Öztek, şunları söyledi:

'Türkiye'nin istememesine rağmen AK Parti iktidarının 'stratejik ortağımız' dediği ABD, PYD/YPG güçlerine ağır silahlar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız önce Rusya'ya, sonra Çin'e ve daha sonra da ABD'ye seyahat gerçekleştirdiler. Basın bu konuları sürekli gündemde tuttu. Hele ABD seyahatini günlerce gündemde tuttu. Sayın Cumhurbaşkanımız ABD seyahati tamamlayıp döndü, görüşmeleriyle ilgili olarak kendileri yeni bir husus açıklamadılar. Bu seyahatten ne sonuç alındığını önümüzdeki günlerde göreceğiz inşallah.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti'ye katılacağını anımsatan Öztek, 'AK Parti kongresi bugün yapılıyor. Bu kongrede sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Genel Başkanı olacak. Hayırlı olmasını diliyoruz.' ifadesini kullandı.

Öztek, bir basın mensubunun başkanlık ile ilgili 'ortak aday' sorusu üzerine, Saadet Partisi olarak cepheleşme, kutuplaşmaya karşı olduklarını, ülkede ne yapılırsa yapılsın en fazla ihtiyacın birlik ve beraberlik olduğunu bildirdi. Referandum sürecinde de parti olarak herhangi bir cephenin içinde yer almadıklarını her vesileyle ifade ettiklerine değinen Öztek, 'Kendi adayımızı gösteririz. Şu anda belirlenmiş bir adayımız yok, görüşmelerden sonra belirleyeceğiz.' dedi.

Öztek, konuşmasının ardından partisine katılan 2 kişiye rozet taktı.
Kaynak: AA