Libya'daki Olaylar

Ülkenin güneyindeki kabile şeyhleri ve toplumun ileri gelenleri, Brak eşŞatii Hava Üssü'ne saldıran Üçüncü Kuvvet'e bölgeyi terk etmesi için 72 saat süre verdi.

Libya'nın güneyindeki kabile şeyhleri, ileri gelenler ve sivil toplum kuruluşları, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Misrata Tugayları çatısı altındaki 'Üçüncü Kuvvet'e bölgeyi terk etmesi için 72 saat mühlet verdi.

Libya'nın güneyindeki Sebha kenti eşrafı, Brak eş-Şatii Hava Üssü'ne düzenlenen saldırının yansımalarını görüşmek üzere düzenlediği toplantının ardından ortak bir yazılı açıklama yaptı. Brak eş-Şatii Hava Üssü'nde gerçekleşen katliamın, güneydeki tüm halkın canını yakan bir olay olduğu vurgulanan açıklamada, Üçüncü Kuvvet'e bölgeyi terk etmesi için 72 saat süre verildi.

Açıklamada, güney halkına, Üçüncü Kuvvet'in konuşlandığı üs olan Temenhint Hava Üssü'ne doğru harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Dün UMH'ye bağlı güçler ile Tobruk merkezli emekli General Halife Hafter'e bağlı güçler arasında Trablus'un güneyindeki Brak eş-Şatii Hava Üssü'nde çıkan çatışmalarda Hafter'in güçlerinden 74 kişinin öldüğü bildirilmişti.

UMH'ye bağlı Misrata Tugayları çatısı altındaki 'Üçüncü Kuvvet', önceki gün Brak eş-Şatii Hava Üssü'nü General Halife Hafter güçlerinden geri aldıklarını duyurmuş, Hafter güçleri ise yoğun çatışmaların ardından üssün UMH birliklerinden geri alındığı duyurmuştu.
Kaynak: AA