İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

İnönü Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

İnönü Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversite yerleşkesinde bulunan stadyumda gerçekleştirilen törende, 8 bin 500'den fazla öğrencinin mezuniyet sevincini yaşadıklarını belirtti.

Kızılay, üniversitelerinin akademik, idari ve eğitim birikimiyle iki büyük kampüsü ve yedi meslek yüksekokulu yerleşkesinde, 44 bin gence yükseköğretimverdiğini aktararak, şöyle devam etti:

'İnönü Üniversitesi köklü bir üniversitedir. Üniversitemiz eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. Ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek ve 2071 vizyonunu belirleyecek olan bu gençlerimizi sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ihtiyacımızı karşılayacak nitelikte yetiştiriyoruz. Üniversitemizde 53 farklı ülkeden bin 300 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz de eğitim-öğretim almaktadır. 30'a yakın yabancı uyruklu öğretim elemanımız bulunmaktadır. Bu İnönü Üniversitesinin aynı zamanda dünya üniversitesi olduğunu göstermektedir.'

Kızılay, üniversitelerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha çok çalışarak daha fazla yayın yapacağını, daha fazla proje geliştireceğini dile getirerek, 'Üniversite-şehir, üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkileri bağlamında muhataplarımızla daha güçlü ilişkiler kurmaktayız. Dolayısıyla üniversitemizi şehrine, bölgesine ve ülkesine her açıdan katma değer sağlayan hüviyete kavuşturuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üniversiteden dereceyle mezun olanlara ödülleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversite birincisi Seçkin Karakuş, ikincisi Esma Güneş'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen da üniversite üçüncüsü Taner Terece'ye plaket takdim etti.

Öğrencilerin mezuniyetlerini kep atarak kutladığı törende, 'Grup Seksekdört' konser verdi.

Kaynak: AA