Hatay'da 4. Bisiklet Şöleni Yapıldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yapılan şenliğe 200 sporcu katıldı.

Kırıkhan ilçesinde 4. Geleneksel Bisiklet Şöleni yapıldı.

Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan Bisikletliler Grubu tarafından düzenlenen şenlik, ilçedeki mesire alanında yapıldı. Şenliğine her yaştan 200 bisikletli katıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan, burada yaptığı konuşmada, bisiklet kültürünün Hatay'da daha çok yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Bisiklet sporuyla alakalı eksiklerin olduğuna dikkat çeken Bakan, 'Hatay'da bisikletle ilgili kulüp, sporcu veya antrenör bulunmuyor. Bu büyük eksiklik. İlimizde birkaç grup haricinde bisiklete gönül vermiş kişi sayısı oldukça az. Burada yapılan şenlikle önümüzdeki dönemlerde bu kültürün daha da yaygınlaşmasını ümit ediyorum.' diye konuştu.

Hatay'daki grupların geleceğe dönük umut verdiğini belirten Tahsin, 'Federasyon başkanımızın sözü var, 'Siz başlayın biz her türlü desteği vereceğiz' dediler. Amacımız Antakya, İskenderun ve Samandağ ilçemizde bulunan bisiklet gruplarını bir araya getirerek, bu sporu her yaştan vatandaşlarımızın sevmesini sağlamaktır.' dedi.

Şenlikte dereceye girenlere ödül verildi.

Programa, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Süleyman Erdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA