BAKKA'nın Çalışması İlgi Gördü, İlk Kafile Zonguldak'ta

Zonguldak’ta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli tanıtım çalışması olumlu sonuç verdi. Çalışmanın ardından ilk kafile bugün Zonguldak’a geldi.

BAKKA'nın Çalışması İlgi Gördü, İlk Kafile Zonguldak'ta
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda BAKKA tarafından hazırlanan "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" tanıtım çalışması tur operatörlerinin ilgisini gördü. Ziyaretin ardından tur operatörleri Zonguldak’a tur düzenlemeye başladı.

Bu kapsamda tanıtım çalışmasının ardından Zonguldak’a gelen ilk kafile, geziye Gökgöl Mağarası ile başladı.

Ankara’dan hareket eden 35 kişilik yerli turist kafilesi, Bolu gezisinin ardından Zonguldak’a ulaştı. Ziyaretçileri Gökgöl Mağarası’nda araştırmacı, tarihçi ve yazar Ekrem Murat Zaman karşıladı. Aynı zamanda "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli tanıtım çalışmasının koordinatörlerinden olan Zaman, ziyaretler boyunca kafileye rehberlik yaptı.

Tur Operatörü Gökhan Coşkun, kentin Ankara ve İstanbul’a olan yakınlığı ile turizm potansiyeline dikkat çekti. Coşkun, "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk projesinden sonra bizim için özel bir grubumuzu getirdik. Özellikle bu lokasyonda turizm faaliyetlerinin izlenmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Öncelikle yerel yöneticilerimize teşekkürü vurgulamak istiyorum. Oldukça güzel potansiyel var. Bu potansiyeli özellikle gerek Ankara gerekse İstanbul’a olan yakınlığı ve şehrin ortasında yer alması bu potansiyelin daha da artmasını arzu ediyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek. 35 kişilik bir grupla geldik. Bölgeyi tanıtmaya yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Bugün sadece burada yer alan grubumuz değil iletişim halinde olduğumuz çeşitli kurum ve kuruluşlarımız mevcut. Onlara da Zonguldak’taki güzel atmosferi ileteceğiz. Güzel etkinlikler yapmayı arzu ediyoruz. Buraya gelen gruplar bu güzelliği görmeli. Mağarasından, müzesinden, kültür vadisinden iyi bir potansiyel barındıran bölge. Turizm çeşitliliği açısından da oldukça iyi bir alan. Hem acentaların hem de yerel yönetimlerin oldukça işine yarayacak bir bütünlüğü sağlamak istiyoruz. Kelebeğin Rüyasına Yolculuk ismi devam edecek" diye konuştu.

Kafilenin Zonguldak ziyareti hakkında bilgi veren Ekrem Murat Zaman ise "Öncelikle Ankara’dan gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bugün önce bir mağara gezimiz olacak. Bizim daha önce yaptığımız program dahilinde gezimiz sürecek. Mağaradan sonra sosyal tesisleri, müzeyi, Fener Mahallesi A Tipi Tesisleri, nitelikli yapıları konuklarımıza gezdireceğiz. Şehir turu gerçekleştireceğiz. Kelebeğin Rüyasına Yolculuk tanıtım programından sonra yapılan bu ilk heyeti memnun etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kafile, Gökgöl Mağarası gezisinin ardından Maden Müzesi, Üzülmez Kültür Vadisi’nin hayata geçeceği bölge, eğitim ocağı, Fener semti ve şehir merkezini gezecek.
Kaynak: İHA