Arap Ülkelerinde Seçim Gözlemi Çalıştayı

'Arap ülkelerindeki seçimlerin gözlemi konusunda ulusal kurumların rolü' konulu bölgesel çalıştay, Sudan'ın başkenti Hartum'da başladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleştirilen 'Arap ülkelerindeki seçimlerin gözlemi konusunda ulusal kurumların rolü' konulu bölgesel çalıştay başladı.

Sudan Ulusal İnsan Hakları Komisyonunun, İnsan Hakları Ulusal Kurumları Arap Ağı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın bölgedeki merkeziyle işbirliği halinde düzenlediği çalıştaya, uluslararası seçim uzmanları, Arap Birliği ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileri, (Eski ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından kurulan) Carter Merkezi katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Abdurrahman es-Sadık el-Mehdi, Sudan anayasasının, seçkin bir seçim sistemi kurduğunu, seçimlerin idaresi konusunda tam yetkinin verildiği bağımsız bir heyetin bu sistem içerisinde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Sudan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Süleyman Halil de komisyonun 2015'te yapılan Sudan seçimlerinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Komisyonun seçimlere katılan tüm taraflara aynı mesafede durduğunu ve tarafsız bir tutum izlediğini aktaran Halil, çalıştayla katılımcıları seçim gözlem yolları, mesleki kriterler gibi konularda bilgilendirmenin amaçlandığını kaydetti.

Çalıştay salı günü sona erecek.
Kaynak: AA