AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi için yaklaşık 100 bin partilinin Ankara Arena’ya gelmesi beklenirken Kongreyi dışarıda izleyecek vatandaşlar için Ankara Spor Salonunun bahçesine dev ekran kuruldu.

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi
Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilecek AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi için Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane kavşağı arası ile giriş ve çıkışları, Baruthane Kavşağı- Ulus Kavşağı arası, İstanbul Caddesi-Baruthane Kavşağı arası çift taraflı yan varyantlar), Hipodrom Caddesi-Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları/Gar Kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi’nin (Anadolu Meydanı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatıldı. 20 Mayıs Cumartesi Saat 22.00’dan sonra trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı kalacak.

İstanbul Caddesi, Talatpaşa Bulvarı ve 19 Mayıs spor Salonu bahçesinde güvenlik noktaları oluşturuldu. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonunun çevresi bariyerlerle kapatıldı. Kongreyi izlemek isteyen vatandaşlar güvenlik noktalarındaki X-Ray cihazlarından geçiriliyor ve polis ekipleri tarafından üst araması yapılıyor. Şehir dışından gelen vatandaşların yanında getirdikleri valiz ve çantalar polis ekipleri tarafından detaylı olarak aranıyor. Özel harekat ekipleri de güvenlik noktalarında görev yapıyor. Çalmak ve benzeri maddeler alana alınmıyor. Bomba dedektör köpekleri alanda sürekli arama yapıyor.

Diğer yandan, Kongreyi dışarıda izleyecek vatandaşlar için Ankara Spor Salonunun bahçesine dev ekran kuruldu. Dev ekranın bulunduğu çadırda vatandaşlar sloganlar eşliğinde heyecanla kongrenin başlayacağı saati bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’ye yeniden genel başkan olacağı kongre saat 10.00’da başlayacak.
Kaynak: İHA