18.Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Sona Erdi

18. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivalinin kapanış töreninde sahne alan Türk Müziği’nin başarılı isimlerinden Yavuz Bingöl, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

18.Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Sona Erdi
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında birçok etkinliğin organize edildiği ve ünlü sanatçıların vatandaşlarla buluştuğu coşkulu şölen sona erdi. Festivalin kapanış töreninde etkinlik alanında sahne alan Türk Müziği’nin güçlü seslerinden Yavuz Bingöl, kendine özgü yorumladığı seçme türküleri Zeytinburnulu türkü sevenler için seslendirdi. Konsere Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yavuz Bingöl Performansıyla Hayran Bıraktı

Türk Müziği’nin güçlü seslerinden Yavuz Bingöl, Zeytinburnululara unutulmaz bir türkü ziyafeti yaşatırken vatandaşlar konsere yoğun ilgi gösterdi. Konsere “Turnam” türküsüyle başlayan sanatçı daha sonra başta “Sarı Gelin”, “Kara Tren”, ”Suzan Suzi” olmak üzere sevilen türkülerini seslendirdi. Bingöl’ün seslendirdiği türküler sevenlerinden tam not aldı.

“Türkiye’de geleneksel tıpla modern tıp barışmıştır”

Konser sonunda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Merkezefendi’de 18. yıla girdik,18 yılın bu akşamında etkinliğimizi tamamlamış olduk. Bu etkinlik kapsamında Türkiye’nin bir zenginliğine dikkat çekmek istedik. Bilim insanlarının ifadesine göre Avrupa’nın en zengin florasına Türkiye sahip. Avrupa’da toplamda 7 bin endemik bitki var, bu bitkinin 3 bin 500 tanesi Türkiye’mizde. Biz yaklaşık 5 asır önce yaşamış olan Merkezefendi’den ilham alarak arzu ettik ki Türkiye bu zenginliklerine dikkat çeksin, Türkiye’nin bu zenginlikleriyle ilgilenilsin onun için geleneksel tıpla olan bu etkinlikleri 18 yıl önce başladık. Bilim insanlarından destek aldık Merkezefendi geleneksel tıp derneğini kurduk, Türkiye’nin ilk tıbbı bitkiler bahçesi burada kuruldu. Bu sayede Türkiye’de bir barış sağlandı. Geleneksel tıpla modern tıp artık Türkiye’de barışmıştır. Devletimizin desteğiyle bunun üstesinden geldik, esin kaynağımız Merkezefendi’dir” dedi.

Gecede Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın daha sonra Yavuz Bingöl’e çiçek takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA