Ürdün'de Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Konulu Dünya Ekonomi Forumu

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin:'Arap gençlerinin kendi geleceklerini tayin etmesi ve kendilerini kanıtlaması için dünyanın başka yerlerindeki gençler gibi ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlara ihtiyacı var' İspanya Kralı 6. Felipe:'Biz, Arap gençlerinin 4'üncü Sanayi Devrimi'ne entegre olması için gereken desteği vermeye hazırız'

Ortadoğu ve Kuzey Afrika konulu Dünya Ekonomi Forumu Ürdün'ün başkenti Amman'da 11 ülke liderinin katılımıyla başladı.

Amman'ın güneybatısındaki Ölü Deniz bölgesinde gerçekleştirilen forumun açılış konuşmasını Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah yaptı.

Hüseyin bin Abdullah konuşmasında, 'Arap gençleri dünyanın diğer bölgelerine oranla daha fazla değişkenlikler olan büyük bir denizde yaşıyor.' dedi.

Bu denizin biri aydınlık, diğeri karanlık iki yönü olduğunu kaydeden Veliaht Prens, 'Arap gençlerinin kendi geleceklerini tayin etmesi ve kendilerini kanıtlaması için dünyanın başka yerlerindeki gençler gibi ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlara ihtiyacı var.' diye konuştu.

İspanya Kralı 6. Felipe, forumda yaptığı konuşmada ülkesinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da güçlü bir şekilde var olduğunu belirterek, 'Biz, Arap gençlerinin 4'üncü Sanayi Devrimi'ne entegre olması için gereken desteği vermeye hazırız.' ifadesini kullandı.

'Nesilleri geleceğe hazırlama' sloganıyla başlayan forumda, mevcut jeopolitik ve ekonomik zorluklar karşısında 4'üncü Sanayi Devrimi araçlarına vurgu yapıldı. Forumda ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki işsizlik sorunun teknoloji kullanılarak çözülmesi ve sığınmacıları üretim sektörüne entegre edilmesi gibi konular ele alındı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika konulu Dünya Ekonomi Forumu'na İspanya Kralı 6. Felipe'nin yanı sıra Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ve Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou da katıldı.

Kaynak: AA