'Payitaht Abdülhamid' Dizisinde Ertuğrul Gazi'nin Türbesinde Ecdada Saygı Nöbetini Başlatanlara Teşekkür

Osmanlı Devletinin var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisinin son bölümünde Ertuğrul Gazi’nin türbesinde ecdada saygı nöbetini başlatanlara teşekkür edildi.

'Payitaht Abdülhamid' Dizisinde Ertuğrul Gazi'nin Türbesinde Ecdada Saygı Nöbetini Başlatanlara Teşekkür
Geçtiğimiz günlerde Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği’nin kurucusu olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, ilk defa uygulamaya konulan ecdada saygı nöbetinde ‘Alp’ kıyafetli askerler tarafından tarihsel seremonilerle sergilemeye başladı.

Bu uygulama sonrası TRT ekranlarında Cuma günleri izleyicilerle buluşurken son bölümü olan 12’inci bölüm sonunda Ertuğrul Gazi’nin türbesinde saygı nöbetini başlatanlara teşekkür edildi. Bölüm sonunda yönetmen, yapımcı ve dizi setinin isminin yayınlamasının ardından “Söğütteki dedemiz Ertuğrul Gazi türbesinde ecdada saygı nöbeti başlatarak, büyük bir vefa örneği sergileyen Bilecik Valiliğimize, Jandarma Genel Komutanımıza ve Bilecik Tugay Komutanımıza şükranlarımızla” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA