Özel Kalem Müdürleri İçin Akademi Kurulacak

Özel Kalem Müdürleri Platformu İstişare Toplantısında “Özel Kalem Müdürleri Akademisi” kurulmasının hedeflendiği açıklandı. Üniversiteler ile birlikte yürütülecek akademi, mesleğe yeni başlayan özel kalem müdürleri için büyük fayda sağlayacak.

Özel Kalem Müdürleri İçin Akademi Kurulacak
Yöneticilerin, başkanların sorumluluklarını üstlenerek diğer kişiler ve kurumlar arasında iletişim köprüsü olan özel kalem müdürleri “Özel Kalem Müdürleri Platformu İstişare Toplantısında” Bayrampaşa’da bir otelde biraraya geldi. Toplantıya, Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Hüsamettin Efe, İstanbul ve Türkiye’nin birçok ilinden özel kalem müdürleri katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan istişare toplantısında özel kalem müdürü olmanın zorlukları ve görevlerinden bahsedildi. Ayrıca yeni yetişecek özel kalem müdürleri için “Özel Kalem Müdürleri Akademisi” nin kurulması hedeflendiği açıklandı. Üniversiteler ile birlikte yürütülecek akademi mesleğe başlayacak özel kalem müdürleri için önemli bir eğitim yeri olması bekleniyor.

“Hedefimiz, üst yönelimlerde çalışacak arkadaşların yetişmesini sağlamak”

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Hüsamettin Efe, “9 yıl önce kurduğumuz özel kalem müdürleri platform yüzlerce özel kalem müdürü ile çalıştığımız bir platformdur. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımız ile güzel projelere imza atmak istiyoruz. Projelerimizden en önemlisi üniversiteler ile işbirliği yaparak kuracağımız özel kalem müdürleri akademisi olacaktır. Kuracağımız akademi ile hedefimiz, Türkiye’nin geleceğine yön verecek üst yönelimlerde çalışacak arkadaşların yetişmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.



“Her iki tarafın arasında köprü görevi yapan çok hassas bir konu”

Yaptıkları işin zorluklarını ve gereğinin önemine vurgu yapan Özel Kalem Müdürleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ertaş, “Özel kalem müdürleri şöyle tabir edilmiş; çekiç ile örs arasındaki demir gibidir. Yani dışa karşı gelen talepleri istekleri bir anda reddedemeyen biraz süspanse edecek. Üst yöneticinin de bunu güzel bir dil ile izah edecek gerekirse onunda tepkisini süspanse edecek bir görev. Her iki tarafın arasında köprü görevi yapan çok hassas bir konu, sırrı çok olan güvene dayalı ve organizasyon kabiliyeti olan bir görevdir” dedi.



“Aile olmadan bu işte başarılı olmak mümkün değil”

Kadın özel kalem müdürlerinin erkek meslektaşlarına göre zorluklarını dile getiren Üsküdar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gülsüm İsmailoğlu, “Öncelikle bir anne iseniz çocuklarınız var ise bu inanılmaz sizi zorluyor. Aile olmadan bu işte başarılı olmak mümkün değil neredeyse. Hizmet ettiğiniz yöneticiniz de ufkunuzu açan insanlardan bir tanesidir. Erkeklerin iç dünyasında unutmuş olduğu bayan naifliğini ya da bayan gözünü siz bir şekilde hatırlatmış oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA