Karacabey'de Panayırı Etkinlikleri

Karacabey Belediyesinin ilçede düzenlediği 'Rengarenk Karacabey Panayırı' yoğun ilgi görüyor.

Karacabey Karasu Mahallesi'nde dün başlayan etkinlikler, bugün halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Gösterilerin ardından konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, panayırların ilçenin çok eski geleneklerinden olduğunu söyledi.

Karacabey'de panayıra bir süre ara verildiğini anlatan Özkan, 'Biz de vatandaşlarımızdan gelen istek üzerine bu etkinliği tekrar canlandırmak istedik. Sosyal medyada mini bir anket yaptık ve çok yoğun bir taleple karşılaştık. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelerek bu etkinliğimize katılan ve bu tür organizasyonları beklediklerini ifade edenler oldu.' dedi.

Etkinliğin ilk olarak geçtiğimiz yıl sonbaharda gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Özkan, 'Bu organizasyonu geleneksel çerçevede gerçekleştirme kararı aldık. Yaz panayırı ve güz panayırı olarak yılda 2 sefer gerçekleşecek.' diye konuştu.

Panayır kapsamında ilçede konserler, klasik araçlar sergisi, cirit ve okçuluk müsabakaları, mehteran gösterisi, hayvan panayırı, çocuk ve yetişkin yarışmaları, güvercin uçurma yarışmaları, DJ eşliğinde tüm gün müzik dinletisi, bireysel ve takım spor turnuvaları, yağlı güreşler, eko ürünler pazarı gibi çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

Kaynak: AA