Harley Davidson Tutkunları Antalya Sürüşüne Katıldı

Harley Davidson Antalya Rallisi yapıldı. Aralarında eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de bulunduğu Harley Davidson tutkunları Gurup Lideri Alp Yakal’ın liderliğinde Antalya’nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezindeki Selectum Luxury Resort Otel’de bir araya geldi. Yaklaşık 200’ü aşkın Harley Davidson motosiklet tutkunu Antalya çapında 100 kilometrelik sürüş yaptı.

Harley Davidson Tutkunları Antalya Sürüşüne Katıldı


Yakal, sürüşler hakkında bilgi verdi

Harley Davidson tutkunları Gurup Lideri Alp Yakal, Antalya çapındaki sürüşleri hakkında bilgi verdi. Yakal, “Antalya çapında 3. Rallimiz de 19 Mayıs kapsamında Türkiye ve Kıbrıs’tan 200’ün üzerinde motosikletçiyi misafir ediyoruz. Bugün kısa bir sürüşümüz var. Akşam da otelde partimiz var. Amaç tamamen sürüş. Her ilin çapında sürüş var. Antalya’da da 19 Mayıs sürüşü oldu. Bizim için sosyal bir etkinlik. Biz tamamen kendi çapımızda belli hız limitini aşmadan gurup sürüşü yaparız. Yüksek süratle işimiz yok. Bundan sonraki program Antalya çapından ayrı Türkiye sürüşü İstanbul’da sonra da Gazi sürüşü var” dedi.

Harley tutkunları gurubunda kesin kuralları olduğuna dikkat çeken Yakal, “Bizim sürüşlerimiz gurup sürüşü olur. Belli kuralları vardır. Kurallara uymayanlar aramızda süremez. Alkollü motora binmemiz kesinlikle yasak. Kasksız motora binmemiz kesinlikle yasak. Gerekli güvenlik tedbirlerini almadan hiç kimse motorun üzerine oturamaz. Oturanda bir dahaki sürüşe gelemez” diye konuştu.



Tüzmen: "Kurallara uyma konusunda dikkat çekmeye çalışıyoruz"

Harley Davidson tutkunları gurubunda sürüşlere katılan eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de Antalya çapındaki sürüşlerde yer aldı. Kurallara uyulduğu zaman motosiklet sürüşünün hiçbir tehlikesi olmadığına işaret eden Tüzmen, “Buradaki arkadaşlarımızın hepsi trafik kurallarına uyarak Türkiye’ye gösteren arkadaşlarımız. Önemli bir spor etkinliğini Antalya’da gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından Harleyciler bir araya geldi. Hem birbirimize senelerdir devam eden ilişkilerimiz bir vefa noktasında devam ediyor. Bir taraftan da vatandaşlarımızı bu trafik kurallarını izlemeye ve güzel dürüş yapmaya davet ediyoruz. Kurallara riayet edildiği zaman hiç bir tehlikesi olmayan spor dalı. Kuralsızlıklar ülkemizde çok sıkıntılar oluşturuyor. Ona dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu insanın kafasını çok güzel şekilde dağıtan, rahatlatan ve baktığınız zaman bir çalışma yapıldığında başka hiçbir düşünmeye imkan bırakmadığı için meditasyon yapan, kendi kendinize kendi değerlerinizi görmeyi sağlayan, Anadolu’nun her köşesinde dolaşmanızı sağlayan bir spor dalıdır. Ben Türkiye’nin her tarafına gittiğim zaman nerede olursa olsun içecek çorbamız hazırdır. Anadolu her zaman misafirperver herkesi davet eder” dedi.

Siyaset sitresinin atıp atmadığını sorduğumuz Tüzmen ilginç bir cevap vererek, “Siyaset tek yönlü yol. Bizim motorlarda çift çıkış yönlü yol. Gider geliriz ama siyaset tek yönlü yol girdiniz mi çıkamıyorsunuz maalesef” diye konuştu.

Harley tutkunları Belek’te konakladıkları otelden ayrılarak Kemer’e sürüş gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA