FKÖ Genel Sekreteri Ureykat'tan 'Hamas'a Baskı' Açıklaması

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat: 'Hamas'a yönelik ekonomik baskıların, ABD'yle alakası yoktur. Baskıların amacı, Filistin'in birliğini sağlamaktır'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Hamas'a yönelik ekonomik veya mali baskıların iddia edildiği gibi ABD'nin talebi doğrultusunda gerçekleştirilmediğini belirtti.

Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu öncesinde konuşan Ureykat, 'Hamas'a yönelik ekonomik baskıların, ABD'yle alakası yoktur. Baskıların amacı, Filistin'in birliğini sağlamaktır.' dedi.

Ureykat, 'Filistin birdir. Gazze'de bir devlet olamayacağı gibi Gazzesiz de bir devlet kurulamaz. Şu anda gereken, Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'ten oluşan Filistin'deki 26 partiyi kapsayan siyasi birliktir. Mesele, Gazze'deki elektrik kesintileri değil şu anda Hamas'tan istenen ulusal birlik hükümetine ulaşılmasıdır.' diye konuştu.

Gazze'deki kaynaklar, Filistin yönetiminin geçen ay sonunda 'Gazze Şeridi'ne elektrik giderleri finansmanının durdurulması' kararı aldığı ve bunun uygulandığını belirtmişti. Kaynaklar, bunun Hamas'a Gazze'yi bırakması konusunda baskı oluşturmak amacıyla yapıldığını aktarmıştı.
Kaynak: AA