Fas'ın Cezayir Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

BM toplantısında Faslı diplomatların Cezayirli kadın diplomatı taciz ettiği gerekçesiyle resmi özür talep edildi.

Fas'ın Cezayir Büyükelçisi Hasan Abdulhalik, ülkesinin diplomatlarının Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Cezayirli kadın diplomatı taciz ettiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Abdulhalik'in bakanlığa çağrıldığı belirtilerek, BM'nin 16-18 Mayıs tarihlerinde Saint Vincent ve Grenadinlerde düzenlediği 'Özerkliği Olmayan Bölgeler Toplantısı' sırasında, Fas heyetinde bulunan bazı diplomatların, Cezayirli kadın diplomatı taciz etmesinin şiddetle protesto edildiği kaydedildi.

Büyükelçinin, Cezayir Mağrib İşleri, Afrika Birliği ve Arap Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Abdulkadir Mesahil tarafından kabul edildiği aktarılan açıklamada, konu hakkında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bilgilendirildiği ve dolayısıyla Cezayir'in Fas'tan resmi özür beklediği ifade edildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada da, Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, BM tarafından düzenlenen toplantıda, Cezayir heyetinde bulunan bir yetkilinin, Faslı diplomat Muhammed Ali el-Hamlişi'ye fiziki saldırıda bulunması nedeniyle bu ülkeden resmi özür talep edildiği duyurulmuştu.

Olayın geçen perşembe günü yaşandığı vurgulanan açıklamada, Cezayir ve Fas'ın katıldığı bir çok uluslararası toplantıda zaman zaman tansiyonun yükseldiği ancak ilk kez böyle bir saldırının gerçekleştiği aktarılmıştı.
Kaynak: AA