'Alo Fetva' Hattında Yoğunluk

Halk arasında 'Alo Fetva' olarak adlandırılan Dini Sorular Bilgi Hattı'nda ramazan öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Erzurum Müftülüğünde kadın ve erkekler için iki ayrı birim halinde hizmet veren 'Alo Fetva' hattında yaklaşan ramazan dolayısıyla yoğunluk arttı.

Hatta görevli vaiz ve vaizeler vatandaşlardan gelen soruları cevaplamak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük bünyesindeki fetva hattının en yoğun günlerini yaşadığını söyledi.

Üç aylar içerisinde olduklarını ve ramazan ayına sayılı günler kaldığını hatırlatan Sula, şöyle konuştu:

'Bu aylarda 'Alo Fetva' hattına ilgi artmış bulunmaktadır. Ağırlıklı ramazan ayı ile alakalı sorular geliyor. Ramazan ayının dışında da çokça sorular geliyor ama ramazanda bu çokça katlanarak geliyor. Sorular daha çok oruç tutabilmekle ilgili geliyor. 'Orucu tutamayanlar fidyelerini nasıl verilecek?', 'hastalıklarda kan aldırmak veya kan vermek orucu bozar mı, bozmaz mı ?' gibi konularla ilgili sorular daha fazla gelmektedir. Dini konularda sualleri, soruları olanlar, bizim ramazan süresince 'Alo Fetva' hattımız hem erkeklere hem de bayanlara açıktır. Hatta görevli vaiz ve vaizelerimiz insanlarımıza yardımcı olacaktır. Ramazan içerisinde insanlarımızın her türlü sualleri de cevaplandırılacaktır.'

- Normalin 3 katı arama

Hatta görevli Vaiz Fuat Sünger de insanların kafasındaki dini sorulara cevap bularak yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

'Toplumumuzda bir rahmet ayına ulaşmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Haliyle bizim 'Alo Fetva' büromuzda bundan etkilenmiş oluyor. Yani vatandaşlarımız yılın tamamında her gün bizi arayarak kafalarına takılan her türlü dini soruyu yöneltebiliyorlar. Biz de bunu zevkle cevaplıyoruz. Ramazanla beraber bu sorular bereketlenerek artmış oluyor.Tabii bu telefon görüşmeleri zaman zaman 20 dakika sürebiliyor. Ramazan ayında bu telefon yoğunluğu 3 katına çıkıyor.

Vatandaşlarımızın bize yönelttiği sorular ramazandan önce ve ilk günlerde haliyle oruçla ilgili oluyor. Muhtelif oruçla ilgili soruların sıklıkla bize yöneltildiğini görüyoruz. Ramazanın ortalarına doğru da zekatla ilgili sorular yoğunlaşıyor. Ramazanın sonlarında da fıtır sadakasıyla ilgili sorular yöneltiliyor.'

Kaynak: AA