410 Kilometre Pedal Çevirip Boyoz Yemek İçin Geldiler

İstanbul’dan bisikletle 410 kilometrelik yolu yaklaşık 15 saat pedal çevirerek kat eden bir grup Boyoz yemek için İzmir’e geldi. Kahvaltıda Boyoz ve yumurta yiyen grup, Boyoz’u çok beğendiklerini ve kat ettikleri yolun buna değdiğini söyledi.

410 Kilometre Pedal Çevirip Boyoz Yemek İçin Geldiler
İstanbul Yeditepe Bisiklet Grubu, geçtiğimiz Perşembe gecesi İstanbul’dan yola çıkarak Boyoz yemek için İzmir’e doğru pedal çevirdi. Yaklaşık 15 saat pedal çeviren grup 20 saat sonra dün gece İzmir’e vardı. Bisiklet grubu güne Boyoz yiyerek başlarken kahvaltıda ise Boyoz ve yumurta vardı. Grup adına konuşan 39 yaşındaki Ercan Yürek, Boyoz’u çok beğendiklerini ifade etti.

Boyoz için 20 saatte hiç uyumadan arkadaşlarıyla o zorlu şartlara rağmen İzmir’e geldiklerini söyleyen Yürek, “Boyoz’u çok beğendik, iki Boyoz bir yumurta yeter demişlerdi; gerçektende yetiyormuş. Güzel bir tat, çokta çeşitleri var. Beğendik burayı. Toplamda 410 kilometre yaptık kısacası o kadar kilometreye değdi. Ara dinlenmelerimiz oldu onun haricinde 15 saat pedal çevirerek İstanbul’da İzmir’e kadar geldik. Bir ay önce Eskişehir’e gittik Çiğ Böreği için. Biz bisiklet grubu olarak hangi ilçemizde ne meşhursa onun için hiç üşenmeden 550 kilometreye kadar pedal çevirebiliyoruz. Bizim İstanbul Yeditepe Bisiklet Grubunun özelliği bu. Hızlı bir ekip ve hedeflenen yere zamanında giden bir ekip. Hava şartları da önemli değil yaz kış bisiklet kullanan bir grubuz. Sağlığımız için pedal çeviriyoruz. Bisiklet süren insanlar sağlıklı insanlardır. Bizim grupta kimse sigara ve ilaç kullanmıyor. Sağlığımız için yediklerimize dikkat ediyoruz” dedi.



“19 Mayıs’ı İzmir’de kutlamak istedik”

Grupla birlikte İzmir’e gelerek Boyoz yemenin tadını çıkaran Gökhan Kaya ise “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutlarız. Buraya gelmemizin bir diğer nedeni de aslında bu bayramı burada geçirmek burada kutlamaktı. İnşallah bugün de İzmir’in çeşitli ilçelerini gezeceğiz ve İzmir’i daha farklı açılardan görmeye çalışacağız” diyerek İzmir’den sonra sonraki duraklarının Kastamonu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA