'4. Oyun Ve Oyuncak Festivali'

Oyuncak Kütüphanesi Derneğince, 'Dünya Oyun Oynama Günü' kapsamında, '4. Oyun ve Oyuncak Festivali' düzenlendi Festival kapsamında kurulan stantlardaki 'Doğa ve Çevre Bilinci', 'Tişört Tasarım Atölyesi', 'Kolay Ebru', 'Seramik Atölyesi', ' Hama Boncuğu Atölyesi' gibi etkinlere katılan çocuklara, 'illüzyon' ve 'balon katlama' gösterileri sunuldu

Oyuncak Kütüphanesi Derneğince, 'Dünya Oyun Oynama Günü' kapsamında, Çankaya Belediyesi ve özel bir bankanın desteğiyle, '4. Oyun ve Oyuncak Festivali' düzenlendi.

Bahçelievler Eser Parkı'nda düzenlenen festivale çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında kurulan stantlardaki 'Doğa ve Çevre Bilinci', 'Tişört Tasarım Atölyesi', 'Kolay Ebru', 'Seramik Atölyesi', ' Hama Boncuğu Atölyesi' gibi etkinlere katılan çocuklara, 'illüzyon' ve 'balon katlama' gösterileri sunuldu.

Çocuklar, ayrıca parkın çevresini midilli atları ile gezme imkanı buldu.

Festival Koordinatörü Sefa Karaca, hava şartlarına rağmen etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 'Festivalde yaptığımız etkinliklerle, evlerinde bilgisayar ve tablet başında zaman geçiren çocukların parkta oyun oynama ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.' dedi.

Karaca, etkinlik boyunca parka kurdukları 'Oyuncak Kumbarası' ile imkanı olmayan çocuklar için oyuncak toplamaya gayret edeceklerini söyledi.

Festival ile Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31 ve 32. maddeleri gereği çocukların 'Oyun Oynama Hakkı'nın bilinirliği ve bu konudaki farkındalığın artırılması, bu hakkı elinden alınmış dezavantajlı çocukların haklarının tanındığının gösterilmesi, geleneksel oyunların hatırlatılması ve gelecek nesillere aktarımının sağlanması hedefleniyor.
Kaynak: AA