4. Mersin Caretta Bisiklet Festivali

İçel'de, caretta caretta kaplumbağalarının bilinirliğini artırmak ve korunmasını sağlamak için bu yıl dördüncüsü düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali başladı.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve İçel Bisikletli Gezginler Derneği’nin işbirliği ve İçel Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen festival, Amatör Balıkçılar Derneği önünden başladı.

Kıyılarında caretta carettalara ev sahipliği yapan kentte, hem kaplumbağaların bilinirliğini arttırmak, hem korunmalarını sağlamak hem de çevre duyarlılığını arttırmak için 4. kez düzenlenen etkinliğe, İçel'in yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana başta olmak üzere 11 ilden 150 bisiklet gezgini katıldı.

Festival caretta caretta logolu tişörtlerle katılan bisikletliler, 'Narenciye Parkuru' olarak adlandırılan parkurda 57 kilometre pedal çevirdikten sonra, Erdemli Çamlığı Tabiat Parkında turu sonlandırdı.

İkinci parkurda da 44 kilometrelik 'Kanyonlar Parkuru' için Erdemli Çamlığı Tabiat Parkından tura başlayan sporcular, Sorgun ve Kayacı vadilerinden geçtikten sonra etkinliği başladıkları noktada tamamladı.

Bisikletiyle etkinlikte yer alan İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, yaptığı açıklamada, kentte bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bisiklet yolları yapmayı planladıklarını belirterek, şu bilgileri aktardı:

'İçel'de 25 kilometrelik bisiklet yolu yapım işini planlarımız arasına aldık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sportif tüm faaliyetleri ve festivalleri destekliyoruz. Bildiğiniz gibi Tour Of İçel yarışlarını geleneksel hale getirdik. Caretta Bisiklet Festivali’ne destek veriyoruz ve bu etkinliği önemsiyoruz. Avrupa Bisiklet yarışlarına Türkiye’de katılan iki şehirden biri biziz. Bisikletçi sayımız arttıkça bu yarışmalarda daha iyi dereceler alacağımıza inanıyorum.' ifadesini kullandı.

Bisiklet festivali, yarın düzenlenecek 31 kilometrelik 'Karakuz Parkuru' ile Cumhuriyet Alanında tamamlanacak.

Kaynak: AA