16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Şenliği

LÖSEV'in düzenlediği şenlik Maçka Sanat Parkı'nda gerçekleştirildi.

Lösemili Çocuklar Vakfınca (LÖSEV) 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Şenliği düzenlendi.

Maçka Sanat Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Lösemili çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Çocuklara eğlenceleri sırasında palyaço ve animatörler de eşlik etti.

Şenlikte, lösemili çocukların anneleri tarafında hazırlanan hediyelik eşyalar ve yiyecekler de satıldı. Satıştan elde edilen gelir lösemili çocukların tedavisinde kullanılacak.

LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası Şenliğinin LÖSEV önderliğinde Türkiye'de ve dış temsilciliklerde kutlandığını söyledi.

Tüm dünyada löseminin belirtileri ve tedavi süreci ile yaşanılan acıların aynı olduğunu belirten Ön, ''Bunun için aileleri bir araya getirelim istiyoruz. Bundan dolayı İstanbul'da bulunan ailelerimizi buluşturduk.'' diye konuştu.

Ön, şenliğin bir amacının da hastanede tedavi çocukları hatırlamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Buraya gelenler bizimle oynuyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda hastanede olanlar da iyileşip bizim buradaki etkinliğimize katılacak. Onlar her şeye değer. Bu yıl ki sloganımız ise 'Lösemiyle savaşta sen de gönüllü ol.' Her yıl özel bir sloganla çıkıyoruz. Tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Bugün burada etkinlik kapsamında yıl boyunca iletişimde olduğumuz kardeş okullarımızın gösterileri olacak. Gönüllülerimiz Lösevli çocuklar için dans gösterileri yapacak. Bunun yanı sıra gönüllerinin açtığı stantlardan elde edilecek tüm gelir de Lösevli çocuklarımızın tedavisinde kullanılacak.''
Kaynak: AA