11. Geleneksel Dedeler Ve Neneler İkinci Bahar Yürüyüşü

11. Geleneksel Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "İhtiyarlık Allah ömür verirse tüm insanların yaşayacağı bir olaydır ve bizler sizlerin tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz" dedi.

11. Geleneksel Dedeler Ve Neneler İkinci Bahar Yürüyüşü
Pursaklar Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen İkinci Bahar Şenlikleri kapsamında "11’inci Dedeler ve Neneler Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Binlerce yaşlının katıldığı yürüyüşte Mehteran Ekibi de yer aldı. Osmanbey Caddesinden başlayan yürüyüş Ayyıldız Mahallesi, Özgürlük Parkı’nda son buldu. Özgürlük Parkında bahar şenliğinin açılışı kapsamında Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Kaymakam İhsan Kara ve Güreş Ağası Hasan Yiğit yer aldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Çetin, vatandaşın destekleriyle 2008 yılında Pursakların en genç belediyesi haline geldiğini ifade ederek, halka teşekkür etti.

"Bize düşen hizmetkarlık" diyen Başkan Çetin konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Pursaklarımız’da sizlere hizmetkar olduk ve bütün eksikliklerimizi tamamlayıp, yapılması gereken tüm projeleri yaptık. Ağaç yaşken eğilir diyerek, çocuklarımızdan başladık ve ’Nezaket Okulları’ adında Türkiye’de ilk olan bir proje hayata geçirdik. Biz göreve geldiğimizde ’taklit eden değil taklit edilen belediye olacağız’ dedik. Nezaket Okulları ile yavrularımız öf adet, gelenek ve göreneğini bilsin, saygılı olsun diye 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza bir yılda tam 44 tane adabı muaşeret kuralı öğretiyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimiz için Gençlik Akademileri kurduk. İhtiyarlık ise tüm insanların Allah ömür verirse yaşayacağı bir olaydır ve bizler sizlerin tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Gençlik tecrübe olmayan hatalar yapabiliyor, ama tecrübe gerçekten çok önemlidir, bu yüzden 11 yıl önce tecrübelerinden istifade etmek için ’dedeler ve neneler ikinci bahara yürüyor’ dedik. Bunun arka planında büyüklerimizin çok büyük değere layık olması vardı. Ve ardından dede torun lokalleri kurduk, bu da Türkiye’de yine ilk yapılmış bir projedir. Pursaklar Ankara’da birinci belediye boşuna olmuyor. Bazı belediyeler alt yapıdan uzun vadede sonuç alırız diye görevlerini ihmal edebilirler ama bizim alt yapımız yavrularımızdır, gençlerimizdir."

"77 yaşında hem yürüyüş hem de spor yapıyor"

Yürüyüşe başka bir belediyeden katılan 70 yaşındaki dede Hüdaverdi Yıldırım, koşuyu çok sevdiğini ve daha önceden Atatürk Koşusuna da katıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini de dile getirdi. Yürüyüş yapmayı çok sevdiğini belirten 77 yaşındaki Mahide Baz ise dizlerinin ağrımaması için, zihninin yenilenmesi için ve sağlıklı olmak için sürekli yürüyüş ve spor yaptığını söyledi.

Yürüyüş sonunda tüm yaşlıların katıldığı bir çekiliş gerçekleştirildi.

Çekilişle 2 çifte umreye gitme şansı verilirken, 40 kişi kaplıca tatili ve 20 kişide Çanakkale gezisine gitme şansı buldu. Umre çekilişinde adı çıkan yaşlı amcanın sevinci görülmeye değerdi heyecanını da saklayamayan amca belediye başkanına teşekkür etti. Şenlikte ayrıca 4’üncü Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri de yapıldı. Dua ile başlanan güreşte çocuklar hem eğlendi hem de rakipleriyle kıyasıya güreşti.
Kaynak: İHA