Yaralı Karacalara Şefkat

Ordu’da son 1 ayda 3 yaralı karaca vatandaşlar tarafından bulunarak tedavi edilmeleri amacıyla yetkililere teslim edildi.

Yaralı Karacalara Şefkat
Aybastı Beştam Mahallesi Muhtarı Senayi Çetinkaya, yol kenarında yaralı vaziyette bulduğunu karacayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti. İkizce ilçesinde ise Ali Sekmen, Emrah Çorabal ve Recep Corabal, derede yaralı buldukları karacayı sırtlarında taşıyarak ilçe merkezine getirdiler. Yaralı karaca yetkililere teslim edildi.

Ünye Tekkiraz Mahallesi’nde ise vatandaşlar tarafından yaralı vaziyette bulunan karaca, İlçe Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edildi.

“Karacalar doğum sürecine girdi”

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, bahar ayının gelmesiyle birlikte karacaların doğum sürecine girdiğine dikkat çekti. Ali Hıdır, “Karacalar hamilelikleri sebebiyle ağır hareket ediyor. Yüksek kesimlerde hava kar olduğu için aşağı kesimlerde görülebiliyorlar. Hamile olmaları ve hareketlerinin kısıtlı olması sebebiyle zaman zaman köpek saldırılarına maruz kalıyorlar. Bu durumda yaralanıyorlar. Duyarlı vatandaşlarımız böyle durumlarda karacalara bize teslim ederek yaban hayatına büyük bir katkı sağlıyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ali Hıdır, vatandaşlara çağrıda bulunarak doğada hareketsiz görülen karacaların rahatsız edilmemesi, ürkütülmemesi de isteyerek, “Ürkütülen karacaların düşük yapma tehlikesi ile k arşı karşıya kalıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız karacaları rahatsız etmesinler. Ayrıca kırsal kesimde evlerinin önündeki köpekleri de bu süreçte bağlı tutsunlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA