Üniversiteler Fair-Play Kervanı'nın 36. Durağı Erzincan Üniversitesi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üniversiteler Fair Play Kevanı 36. paneli, 4 Mayıs 2017 tarihinde Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mavi Salonu’nda düzenlenecek. Salon fuayesinde aynı gün panel öncesi Fair Play olgusunu tanıtan Dünya Fair-Play Sergisi’nin de açılışı yapılacak.

Üniversiteler Fair-Play Kervanı'nın 36. Durağı Erzincan Üniversitesi
Üniversiteler fair-play Kervanı heyeti üyeleri, üç yıldır devam eden bu faaliyetin ilk gününde 3 Mayıs Çarşamba günü 16.00’da Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve daha sonra da Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u da ziyaret ederek birer anı şildi ve fair-play hizmet madalyası takdim edecekler.

TMOK Fair Play Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar, Genel Koordinatörü Murat Özbay, Planlama Koordinatörü Teoman Güray, Üyeler Remzi Yılmaz, SemraDemirer ve Sevim Güllü’den oluşan fair-play kervanı, panelden önce de Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret edecekler. Fair-play olgusunu ve amaçlarını Rektör Çapoğlu’na anlatacak heyet, fair-play anı şildi ve fair-play’e hizmet madalyasını takdim ettikten sonra, Dünya Karikatür Sergisi açılışını yapacak ve panel için eğitim fakültesine geçecek.

Mavi Salon fuayesinde ayrıca TMOK standında Komiteyi tanıtan kitap ve broşür, fair-play standında Türkiye’nin ilk ve tek fair-play kitabı, sergiyi tanıtan karikatür albümü, fair-play’i anlatan broşür ve rozetler öğrencilere dağıtılacak. Sponsor Hacıbekir Standı’nda da öğrencilere firmanın broşürleri verilecek ve lokum ikram edilecek.

Saat 10.00’da başlayacak panelde BESYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mehmet Yazıcı moderatörlük yapacak, Kervan üyeleri de görselli sunumlarla Fair Play felsefesini, anlamını, nasıl ortaya çıktığını, dünyada ve Türkiye’deki örnekleriyle anlatacak.
Kaynak: İHA