Turizmin 'Kınalı Kuzuları' Törenle Uğurlandı

İzmir'de staj için turizm bölgelerine gidecek otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencileri için uğurlama töreni düzenlendi.

İzmir'de staj dönemi başlayan otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencileri, törenle staj yapacakları otellere uğurlandı.

Nevvar Salih İşgören Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde 'Turizmin Kınalı Kuzuları Yola Çıkıyor' sloganıyla uğurlama töreni düzenlendi.

Okula 'turizm hizmetle gelişir, sevgiyle büyür', 'turizmin yolu barış ve kalkınma yoludur', 'turizm insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağıdır' yazılı pankartlar asıldığı görüldü.

Okul müdürü Celal Gülcan, törende yaptığı konuşmada, işsizliğin en önemli sorunlar arasında yer aldığını belirterek, turizm sektörünün istihdamı artırarak işsizliğin önlenmesinde kurtarıcı rol oynadığını söyledi.

Türkiye'de 130 okulda yaklaşık 35 bin öğrencinin, bu sektörde çalışmak üzere yetiştirildiğini ifade eden Gülcan, 'Okul olarak misyonumuz mesleki yeterliliğe sahip, çalışkan, başarılı, araştıran, sorgulayan, iletişi becerileri gelişmiş, çevreye ve etik değerlere saygılı, geniş ufuklar yetiştirmek. Bu yıl 216 öğrencimiz staj yapacak.' dedi.

Çeşme ilçesindeki bir otelde staj yapacak 11. sınıf öğrencisi Egemen Ayhan, ilk staj deneyimini geçen yıl yaşadığını aktararak, bu yıl da aynı heyecanı yaşadığını kaydetti. İzmir kent merkezindeki bir otelde servis servis alanında görev alacağını ifade eden Ayhan, staj süresinin verimli geçmesini istediğini söyledi.

Geçen yıl kat hizmetleri alanında staj yapan 11. sınıf öğrencisi Muazzen Yeşildağ da bu yıl ön büroda görev alacağını anlattı. Stajın tecrübe kazandırdığını vurgulayan Yeşildağ, mesleki çevrelerinin de gelişmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Pasta kesilerek, konuklara lokma ikam edilen törende daha sonra, 2 Mayıs-26 Eylül tarihleri arasında İzmir merkez, Kuşadası, Çeşme, Fethiye gibi turizm merkezlerinde staj yapacak 10 ve 11. sınıf öğrencileri, öğretmen ve velileriyle vedalaşarak, görev yapacakları otellerden gönderilen araçlarla yola çıktı.

Kaynak: AA