TÜ Öğrencilerinden Sergi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından dijital kolaj çalışmalarından oluşan portre sergisi açıldı.

TÜ Balkan Yerleşkesi Merkez Kütüphanesi’nde açılan sergide öğrencilerin özgün eserlerinden oluşan 20 portre çalışması yer aldı.

TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya, gazetecilere yaptığı açıklamada, dördüncü sınıf öğrencilerin hazırladığı serginin kolaj tekniğiyle ortaya çıkarıldığını söyledi.

Sergide emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Sarıkahya, “Bu bizim ikinci portre sergimiz. İlk sergimizin teması kadına şiddete hayır idi. Burada da portrelerden oluşan bir sergi açtık. Bir grafik tasarım öğrencisi sadece logo yada afiş tasarlayan kişi değildir. Günümüzde disiplinler arası farklı alanlarda çalışabilecek öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Trakya Üniversitesi Grafik Tasarımı öğrencilerimizin bu yolda başarıyla ilerliyor. Bugün kolaj diye tabir ettiğimiz elle yapılan bir çalışmayı dijital ortamda yaparak bir portre sergisi ortaya çıkardık. Bu tamamen öğrencilerimizin özgün çalışmalarıdır. Tasarım ve farklı disiplinler arası çalışmaları bir araya getirerek ortaya çıkmış bir başarılı portre sergisi” şeklinde konuştu.

Sergi, hafta boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA