Sivil Toplum Örgütleri Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğundaki Saldırıyı Kınadı

İsviçre’nin önde gelen sivil toplum örgütleri Zürih Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı.

İsviçre’nin sivil toplum örgütleri Zürih Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı yaptıkları açıklamayla kınadı. MÜSİAD İsviçre Başkanı Cesur Çıtak, Zürih Başkonsolosluğu’na yönelik saldırıya ilişkin, “Başkonsolosluğumuza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü olayın ardından, Zürih Polisi’nin saldırıyı gerçekleştiren failleri derhal yakalayacağına inanıyoruz. Bugüne kadar hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, haklısı, haksızı, mazereti olmaz" dedi.

İsviçre Türk Toplumu adına yapılan açıklamada, “Saldırıyı lanetle kınıyoruz, Başkonsolos ve konsolosluk çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İlgili makamlarca olayın takip edilmesini ve suçluların bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz” denildi.

Türk İsviçre Seyahat Acenteler Birliğinden (TİSAB) yapılan açıklamada da,

Zürih Başkonsolosluğuna yapılan saldırının alçakça olduğunu ifade edilerek,

gerekçesi her ne olursa ve her kim tarafından işlenirse işlensin terörizmin meşru görülemeyeceği kaydedildi.

UETD İsviçre‘nin yayınladığı kınama bildirisinde, “Zürih Başkonsolosluğumuza bugün gerçekleşen saldırıyı ve terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. İsviçre Türk toplumunun huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyor ve suçluların derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA