Romalılar Edremitli Çıktı

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Truva savaşçısı Aeneas’ın Edremit’te bulunan Antandors antik kentinden yola çıktığını ve Roma’nın kurucularından olduğunu ifade etti.

Romalılar Edremitli Çıktı
Roma şehrini kuran, bugün Roma Spor Kulübü’nün de logosunda yer alan kurttan süt emen Romüs ve Romülüs kardeşlerin Edremit’te bulunan Antandros’tan yola çıkıp bugünkü İtalya’ya giden Aeneas’ın torunları olduğunu ifade eden Başkan Kamil Saka, "Aeneas, sonuçta baktığımızda yöremizin, bölgemizin insanı. Bir Anadolulu, Truva savaşçısı. Avrupa medeniyetinin merkezi denilen Roma’nın kurucuları bir Anadolu insanı. Bu gün Yunanlıların çok övündükleri, Avrupa medeniyetinin kurucusu biziz dedikleri olayın aslı bu. Bu sadece kitaplarda yazan bir destan değil. İtalya ve Fransa’da, aynı zamanda okullarda okutulan bir ders, Aeneas destanı” dedi.

Kamil Saka, Edremit Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Antandros Derneği iş birliğiyle 4-7 Mayıs tarihlerinde Edremit’te düzenlenecek "Aeneas Rotası Çalıştayı"nda Antandros antik kentinin hikayesinin ele alınacağını söyledi.

Kaynak: İHA