'Kültür Mirasının Korunmasında Sponsorluğun Önemi' Paneli

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 'Kültür Mirasının Korunmasında Sponsorluğun Önemi' konulu panel düzenlendi.

Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Yaşar Holding Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Ege Bölgesi'nin arkeolojik kaynaklar ve tarih açısından oldukça zengin olduğunu, bu zenginliklerin yeryüzünde tanıtılmasında katkılarının bulunmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Oturum Başkanlığını yapan Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Meriç, 'Türkiye bir arkeoloji cenneti ve biz bu cennette yaşayan insanlarız. Zaman zaman bu cennetin farkına varamıyoruz, onları kırıp döküyoruz. Bazen de onlara değer verip ortaya çıkarıyoruz ve müzeleri dolduruyoruz. Biz bu cenneti nasıl çalıştırır ve bu cennetin ürünlerini daha iyi nasıl gelecek nesillere aktarırız onun çabası içindeyiz. Bu konuda sponsorluğun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.' dedi.

Paneldeki konuşmacılardan Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy da İzmir’in Konak ilçesindeki kültür varlıkları ve arkeolojik mirasla ilgili sunum gerçekleştirdi.

İzmir'in sadece arkeolojik mirastan oluşmadığını vurgulayan Ersoy, burada farklı dönemlerin farklı inançların mirasının da bulunduğunu, bunları korumak ve kollamak gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA