Kızılay'dan Öğrencilere Yardım Eli

Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanlığı tarafından, Umutlu İlkokulunda eğitim gören tüm öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.

Daha önce ihtiyaçları belirlenen Alaçam Umutlu İlkokulunda eğitim gören tüm öğrenciler için alınan ayakkabılar Kızılay aracılığı ile öğrencilere ulaştırıldı. Umutlu Mahallesi’ne giden İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural ve Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk, Umutlu İlkokulu birleştirilmiş sınıflar öğretmeni Rezan Gül Dağdelen ile birlikte öğrencilere ihtiyaçları olan ayakkabıları teker teker giydirildi.

Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk, “İlçemize 35 kilometre uzaklıkta bulunan Umutlu Mahallesi’nde zor şartlar altında eğitim hayatını sürdürmeye çalışan öğrencilerimizi, yavrularımızı görmezden gelmemiz mümkün değildi. Türk milletinin merhamet eli olan Türk Kızılayı olarak biz de elimizden geldikçe öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerin tek tek ihtiyaçlarını tespit ettik ve ona uygun olarak ayakkabılarını onlara bizzat ulaştırdık" dedi.

İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural’a Kızılay’ı yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Şentürk, Türk Kızılayı Alaçam Şube Başkanlığı tarafından kırsal kesimde bulunan okullara yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA