Kadına Yönelik Şiddet Konulu Haber Sayısı 2 Bini Aştı

Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında 2017 yılının ilk yüz günlük diliminde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti konulu haber sayısı 2 bin 44 olarak belirlendi.

Medya takibinin önemli kuruluşlarından Ajans Press kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin medya yansımalarını inceledi. Geçen yılın ilk yüz günlük diliminde erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadın sayısı 94 iken, bu yılın aynı döneminde sayının 106’ya yükseldiğinin belirtildiği açıklamada 2016 yılının ilk yüz gününde kadına yönelik şiddet ve cinayetle ilgili 4 bin 90 haberin basında yansıma bulduğu tespit edildi. 2017 yılının ilk yüz günlük diliminde ise yapılan haber sayısı 2 bin 44 olarak belirlendi.

İstanbul ilk sırada

Raporda öldürülen kadınların beşinin koruma kararı olmasına rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden kadınların illere göre istatistiği çıkarıldığında ise İstanbul’un başı çektiği görülüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre; İstanbul’da 18 kadın cinayeti yaşanırken, İstanbul’u sırasıyla İzmir (11), Bursa (9), Antalya (8), Balıkesir (6) takip etti.
Kaynak: İHA