İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu Kamerada

İstanbul polisinin uyuşturucu ticaretine yönelik düzenlediği operasyonlarda, piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan 21 bin 980 captagon hap, 18 kilo 505 gram kokain ve 37 kilo 330 gram bonzai yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi. 12 kilodan 12 ton uyuşturucu üretilen maddenin de ele geçirildiği operasyonlarda, gözaltına alınan 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon anları ise saniye saniye kameralara yansıdı.

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu Kamerada
İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik Büyükçekmece, Bakırköy, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde arka arkaya operasyonlar düzenledi.



Çay ocağından uyuşturucu çıktı

Bu kapsamda Başakşehir’de bir kargo şirketinde yapılan aramalarda Suudi Arabistan’a gönderilmek üzere teslim edilen 50 kilogram ağırlığındaki bir paket içerisinden üçlü çay ocağı ve üç çay demliği çıktı. Çay ocağının alt taban kısmındaki boşluğa zulalanmış halde piyasa değeri 1 milyon lira olan 21 bin 980 adet Captagon hap ele geçirildi.

Büyükçekmece ile Esenyurt ilçelerinde 2 farklı adrese de eş zamanlı operasyon yapıldı. Esenyurt’ta yapılan operasyon da 18 kilo 505 gram kokain, 17 gram extacy hap, yüklü miktarda uyuşturucu madde yapımında kullanılan sıvı ve katı ham maddeler, 2 adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

Uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen Büyükçekmece’deki lüks villada yapılan operasyonda ise, 58 gram metanfetamin, 17 gram afyon sakızı, 17 extacy hap, 24 kilo 790 gram uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal madde, 260 gram uyuşturucu madde, 1 tabanca, 1 pasaport, 1 sahte ikamet belgesi ve 20 bin 880 lira ile çok sayıda uyuşturucu yapımında kullanılan laboratuvar malzemesi bulundu. Lüks villada bulunan ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.

12 kilo ham maddeden 12 ton uyuşturucu üretimi

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği operasyonlarda ise B.E.’nin (44) valizinde 13 paket halinde daralı ağırlığı 12 kilo 540 gram olan uyuşturucu ham maddesi bulundu. Piyasa değeri 12 milyon lira olan söz konusu uyuşturucu ham maddeden 12 ton kimyasal uyuşturucu (Bonzai) madde üretilebileceği kaydedildi.

Piyasa değeri 20 milyonu buluyor

Dört ilçede yakalanan uyuşturucu maddelerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu kaydedildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan C.T. (29), M.R.G. (30) ve B.E. isimli 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan kargo şirketine çaydanlık ocağı ile Suudi Arabistan’a uyuşturucu sevk eden şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Operasyon anı kamerada

4 farklı ilçede yapılan uyuşturucu operasyonu anbean kameralara yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde polis ekipleri adresin kapısını açarak içeri giriyor. Ardından adreste arama yapan ekipler çok miktarda uyuşturucuyla karşılaşıyor.
Kaynak: İHA