İpsala'dan Ali Kuşçu'lar Çıkacak

Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programı kapsamında TRAKYAKA’dan destek alan İpsala Anadolu Lisesinin hazırladığı ‘Evrenin Sınırlarına Yolculuk’ projesi kapsamında yapılan Ali Kuşçu Uzayevi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

İpsala'dan Ali Kuşçu'lar Çıkacak
İpsala İmam Hatip Lisesinin bahçesinde gerçekleştirilen törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, İpsala Anadolu Lisesi Müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İpsala’da birçok proje yaptıklarını vurguladı. Şahin, "İpsala’nın geleceği için burada hocalarımız çalışıyor. Burada Kalkınma Ajansı olarak bize düşen görev hem maddi hem manevi olarak sizin yanınızda durmak, destek olmaktır. Bu anlamda İpsala ile birçok proje yaptık. Her geçen yıl İpsala’ya farklı alanlarda destek vermeye çalışıyoruz. Fakat bugünkü proje çok farklı bir proje. Adı itibariyle de Ali Kuşçu. Geçmiş ile geleceği birleştiren bir proje. Nasıl geçmişte bilim ve sanatta önde isek bu anlamda da inşallah İpsala’dan Ali Kuşçu’lar çıkacak. İnanıyorum ki bu proje çevre ilçelere ve diğer illere örnek bir proje olacak. Biz de istiyoruz ki bu proje ile İpsala öncü olsun. Beşeri sermayeyi artırsın. Ben burada okul müdürlerimize, kurum müdürlerimize, sayın kaymakamımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha ki projede görüşmek üzere diyorum" ifadelerini kaydetti.

Açılış töreni sonrasında ziyaretçiler İpsala Ali Kuşçu Uzayevi’nde gösterilen kısa filmde uzayı keşfetmenin heyecanını yaşadı. Proje ile öğrencilerde ve gençlerde, bilimsel düşünme becerilerinin kazandırılması ve geliştirilmesi, bilimsel gözlem becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin neden-sonuç ilişkileri kurmalarının sağlanması, öğrenci ve gençlerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, uzay ile ilgili farkındalığın artırılması, uzay kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması, Dünya’nın eşsizliği ve korunması gerektiği farkındalığının oluşturulması ve gençlerin yeni fikirleri üretmesinin amaçlandığı belirtildi.

İpsala Anadolu Lisesi tarafından proje ortağı İpsala İmam Hatip Lisesi bahçesine kurulan Planetaryum (Uzayevi) ile uzay ve bilim konularında öğrencilere çeşitli etkinliklerle özel gösteriler düzenlenmesi projenin özel amaçları arasında yer alıyor.

Uygulama süresi 12 ay, toplam bütçesi 165 bin 489 TL olan projenin 148 bin 940 TL’lik yüzde 90’a denk gelen kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor.
Kaynak: İHA