Doğa Yürüyüşünde Yollarını Kaybeden Gençler Kurtarıldı

Menderes ilçesinde doğa yürüyüşüne çıktıkları dağlık arazide yollarını kaybeden 5 gence arama kurtarma ekiplerice 12 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı.

İzmir'in Menderes ilçesinde doğa yürüyüşüne çıktıkları dağlık arazide yollarını kaybeden 5 genç, yaklaşık 12 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Sezer Göçmen (16), Emre Demir (16), Efe Şen (16) ve Oğuz Kaya (16) ile 19 yaşındaki bir genç, dün gündüz saatlerinde yürüyüş yapmak için Görece Mahallesi'nden Çatalkaya Dağı'na çıktı.

Arazinin sarp olması nedeniyle bir süre sonra yönlerini kaybeden gençler, cep telefonuyla AKUT Arama Kurtarma Derneğine ulaşarak yardım istedi. Bunun üzerine iki saatte cep telefonu sinyallerinden grubun yeri tespit edildi.

Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma, itfaiye ve AKUT İzmir Ekibi tarafından kurtarma çalışması başlatıldı. Mahalle sakinleri ve gençlerin yakınları da çalışmalara destek verdi.

Ekipler, yaklaşık 10 süren çabalarının ardından gençleri bulundukları yerden aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yollarını kaybeden gençlerle önce görsel teması sağladıklarını belirterek, 'Ardından yerlerini tespit edip teker teker indirdik. AKUT ve AFAD ekiplerinin itfaiyenin yanında kıymetli çabasını da esirgeyemeyiz. Toplamda 26 kişi hep birlikte başarılı ve koordineli bir iş yaptık.' dedi.

AKUT İzmir Ekip Lideri Yardımcısı Murat Eraslan da gençlerin dün saat 17.00 civarında kendilerine ulaştığını aktardı.

Bulundukları yeri bilmediklerini söyleyen bu kişileri kurtarmak için diğer ekiplerle koordineli çalışma başlattıkları dile getiren Eraslan, 'İhbar üzerine itfaiyedeki arkadaşlarla bölgedeki arama tarama faaliyetleri ile nokta tespiti yapıp çocuklara ulaşmaya çalıştık. Yapılan çalışmalar sonunda çocukları bulundukları yerden kurtardık.' diye konuştu.

Sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen gençler, jandarma tarafından ailelerine teslim edildi.
Kaynak: AA