Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşkıma yeniden döndüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partili cumhurbaşkanlığı döneminin ilk grup toplantısını yaptı. Erdoğan, "Yuvama, sevdama, aşkıma yeniden döndüm." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşkıma yeniden döndüm
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşkıma yeniden döndüm
AK Parti Genel Merkezi'ne giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak resmen AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan, 3 yıllık aradan sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye olduktan sonra kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamun aleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum.Yuvama, sevdama, aşkıma yeniden döndüm. Gönlümüz hep beraberdi.' dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


'BU RESMİ BİR AYRILIKTI'
'27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Gönlümüz hep beraber oldu.

'BU VEDA DEĞİL YENİ BİR BAŞLANGIÇ'
Milletimiz adına öncülüğünü üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktı. Milletimiz için yapmaya devam edeceğiz. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok net ispatıydı. Gecemizi gündüzümüze katarak ekonomi, altyapı, güvenlik elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğumuzda 'Bu veda değil yeni bir başlangıçtır' demiştik.

'GELMEM DİYENLER BEŞTEPE'NİN YOLUNU ÖĞRENDİ'

Bu ülkede kesinlikle ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Teröre ihanete bozgunculuğa sapmayan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. AK Parti'nin başarısını anlamak istemeyenler hep başka yere bakıyor. Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzını kazandırdığımıza inanıyorum. Ayrı kaldığımız 2.5 yılı aşkın dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaşadı. Gelmem diyenler sonunda Beştepe'nin yolunu öğrendi. Sınırlarımız ciddi terör tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Kürt kardeşlerimizi sokağa davet edenler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Yasin Börü ve arkadaşları alçakça katledildi.

Ceylanpınar'da 2 polisimizin evlerinde uyurken terör örgütü tarafından şehit edilmeleri bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Çukur eylemleri de bu dönemde ortaya çıktı. Bu imtihanların hepsinden başarıyla çıktık.

'15 TEMMUZ DERS NİTELİĞİNDE'
15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Asker elbiseli teröristler devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek işgale kalkışmışlardır. Milletimizin canı pahasına verdiği bir mücadeleyle 29 gün sabahlara kadar bu millet 81 vilayette uyumadı. Bu ülkesi ve milletine sahip çıkmaktı. Başarısızlığa uğrattığımız bu darbe girişimi hepimiz için bir ders niteliğinde oldu.

AB'YE MESAJ
Bu darbe girişiminin dünyada emsali yoktur. Pensilvanya'daki terörist başı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor. Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz, felaket. Her türlü destek onlara veriliyor. Bir de PKK'ya veriliyor. Bunlar güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Bundan sonra yapacağınız şey, bugüne kadar açmadığınız fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açmazsanız güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Yakında bir NATO zirvesi var, görüşme talepleri var. OHAL kalkmalı, ilk adımı Türkiye atmalı, şu olmalı, bu olmalı... Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onları söyleyin. Siz Fransa'daki OHAL'i kaldırın. Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra oturur konuşuruz aksi takdirde görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

'HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ'
Fırat Kalkanı'ndan sonra sırada Münbiç ve Rakka var. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle birlikte ne yaparız? Yarın Rusya'ya ziyaretimizde bunları konuşacağız. ABD ziyaretimizde de yeni bir süreci başlatabilirsek Suriye ve Irak'ta yeni bir dönemi başlatmış oluruz.Bütün arkadaşlarımdan istirhamım şudur; milletimizin birliğini sağlamamız lazımdır. Tek millet olacağız. Bunu başarmak bizim birinci görevimizdir. Biz çağrımızı yaparız, gelen gelir. PYD ve YPG'nin kuzey Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Zürih'te konsolosluğumuza boya attılar çevresine de Erdoğan'a ölüm yazdılar. Nerede İsviçre polisi?

15 Temmuz gecesi sokakları dolduran milyonlarca insan hayatını ortaya koyarken bizim sorumluluğumuzu da kat be kat artırdı.

'DÜNYADA HALK TARAFINDAN SEÇİLEN İKİ YÖNETİCİ YOK'

Hukuken AK Parti'den uzak olduğumuz dönemin en önemli sınaması 16 Nisan sınamasıydı. Bu meselenin bir yönetim sistemi tartışması olduğunu hep söyledik. Bu açıdan bakarsanız 200 yıllık, güncel olarak bakarsanız 10 yıllık geçmişi var. Darbe ve kaoslarla geçen dönemi kimse dikensiz gül bahçesi gibi göstermemeli. Dünyanın hiçbir yerinde her ikisi de halk tarafından seçilen yürütme yetkisiyle donatılmış iki yönetici yoktur.

'YÜZDE 51,4 AK PARTİ OYU DEĞİL'

Anayasa değişikliğine evet diyen 25 milyon 200 bin vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Hayır diyen kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu değildir. Yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir. Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri var. Orada her şey ortaya çıkacaktır.'