Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç Açıklaması

'Modern bir yapıya kavuşacak olan Trabzon Bulvarı artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek'.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kent merkezindeki yoğunluğu azaltıp araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla Trabzon Bulvarı yayalaştırma projesine başlandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erkoç, dünyanın belli başlı kentlerinde sakin şehir uygulamasının getirdiği bir akım olduğunu ve bu akımın, kent merkezlerinin yayalaştırılmasını, araç trafiğinin azaltılmasını öngördüğünü, Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezindeki yoğunluğu azaltıp araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.

Trabzon Bulvarı için bir yayalaştırma projesi hazırladıklarını dile getiren Erkoç, 'Projemiz hayata geçtiğinde ışıklandırmalardan, yer döşemelerine, oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Trabzon Bulvarı artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek.' dedi.

Trabzon Bulvarı'nın kentin ticari ve sosyal yaşamının büyük bir bölümünü oluşturduğunu ifade eden Erkoç, Valilik önünde başlayan bisiklet yolunun Kıbrıs Meydanı'na kadar devam ederek, araç ve yaya sirkülasyonu arasında sınır oluşturacağını bildirdi.

Bisiklet yolu ile aynı doğrultuda ilerleyen yeşil şeridin belli bir düzen doğrultusunda tasarlanmış ve yayalara hitap edeceğini aktaran Erkoç, döşeme üzerinde insanları meydana ve sonrasında Ulu Camiye yönlendiren izler bulunacağını söyledi.

Yayalaştırma çalışmalarında insan, tarih ve kültür bütünlüğünün esas alındığını dile getiren Erkoç 'Proje ile Kapalı Çarşı, Kıbrıs Meydanı ile bir bütün olarak düşünülmüş, Kapalı Çarşı'nın kent ile kopuk olan eski durumunun ortadan kaldırılarak, kültür-insan ilişkisinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmiştir.' dedi.

Erkoç, yayalaştırma projesi ile beraber bin araçlık otopark projesinin de eş zamanlı olarak hayata geçirileceğini kaydetti.
Kaynak: AA