Boşanmak İsteyen Eşini Öldüren Sanık 'Psikolojim Bozuk' Dedi

Kağıthane’de boşanmak isteyen eşini kurşunlayarak öldüren tutuklu sanık, "Psikolojik olarak ifade verecek durumda değilim" diyerek savunma yapmadı. Mahkeme sanığın ifadesinin bir sonraki duruşmada alınmasına karar verirken, maktulün ağabeyi sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Boşanmak İsteyen Eşini Öldüren Sanık 'Psikolojim Bozuk' Dedi
Kağıthane’de boşanmak isteyen eşini defalarca kurşunlayarak öldüren tutuklu sanık Recep İnkçe’nin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2’inci duruşmasına tutuklu sanık Recep İnkçe cezaevinden getirilirken, maktul Nisa Ece İnkçe’nin ailesi ve avukatı duruşmaya katıldı.

Şikayetçilerden Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına birer avukat da salonda hazır bulundu.

Bir önceki duruşmada avukatı olmadığı için savunması alınamayan ve kimlik tespitinde tekstil işçisi olduğunu belirten tutuklu sanık Recep İnçke , “Benim psikolojik olarak şu anda ifade verecek durumum yoktur. Savunmamı daha sonra yapmak istiyorum” dedi.

Duruşmada ifade veren Nisa Ece İnçke’nin kız kardeşi Sakine Ece, ablasının sanık tarafından sürekli şiddete uğradığını söyledi.

Şikayetçi Ece, “Hatta ablam bir gün beni aradı, ağlıyordu. Bunun üzerine yanına gittim. Sanık tarafından şiddet görmüştü. Kendisini alarak hastaneye götürdüm. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.



Sanığın savunması bir sonraki duruşma alınacak

KADEM avukatı Kevser Nur Üyümez davaya katılma taleplerinin bulunduğu belirtirken, bir önceki duruşmada katılma talepleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Melike Gerek, eksikliklerin giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak, sanığın tutukluluk halinin devamına ve savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına hükmetti. Şikayetçi KADEM ile maktulün kız kardeşi Sakine Ece’nin katılma taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

“Hiçbir indirimden yararlanmaması için davayı takip edeceğiz”

Duruşma öncesi KADEM üyeleri ve Nisa Ece İnçke’nin ailesi İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda yaptıkları açıklamada, sanığın cezalandırılmasını istediler. “Nisa için adalet” pankartı açılan açıklamada KADEM avukatlarından Kevser Nur Üyümez, “Sanık bütün indirimlerden yararlanmak için maktulün hatıratına da saygısızlık edecek. Bundan endişe ediyoruz. Bu yüzden buradayız. Hiçbir indirimden yararlanmaması için davayı takip edeceğiz” dedi.



“Boşanmasına 1 hafta kala canice öldürdü”

Maktul Nisa Ece’in ağabeyi Bedrettin Ece ise, “Kız kardeşim eşinden sürekli şiddet görüyordu. Darp raporları mevcut. Yaklaşık 1 buçuk sene dayanabildi. Daha sonra bizde kalmaya başladı.

Boşanma davası açmıştı. Boşanmasına bir hafta kala bu cani Nisa’yı planlayarak öldürdü. Davacıyız, sanık en ağır şekilde cezalandırılsın” ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın “tasarlayarak kasten öldürme” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cinayete ilişkin hazırlanan ATK raporunda, maktulün biri kafasında olmak üzere vücudunda 4 adet kurşun çekirdeği bulunduğu belirtilmişti.
Kaynak: İHA