Batman'dan Kısa Kısa

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan ramazan öncesi kentteki gıda sektörlerine yönelik denetimlerine başladı.

Ekipler, denetimler kapsamında kentteki fırın, pastane gibi iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Fırınlardaki durumu not alan ekipler, iş yerinde açma ruhsatı, vergi levhası, havalandırma tertibatı, iş yerinin genel temizliği, fiyat bildirir tarife gibi mevzuatın ön gördüğü hükümleri esas alarak kontrol yaptı.

-Kutlu Doğum Haftası

İl Müftülüğünce 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Batman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde panel düzenlendi.

Panelist Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, gençlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu” teması altında güven ve samimiyet konularında bilgiler veren Akbulut, 'Sizler imam hatipli olarak diğer öğrencilerden farklısınız. Bu farkınızı her daim muhafaza etmeniz gerekir. Çünkü sizler buradan mezun olduktan sonra topluma iyi güzel şeyler anlatacaksınız. Nedir bunlar? Allah’ı, Peygamberi, Kur'an’ı, helal haramı, doğruluğu, dürüstlüğü ve belki de en önemlisi İslam ahlakını öğreteceksiniz.'

-Batman Üniversitesinde Gurup Çaçara Konseri

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Gurup Çaçara' konser verdi.

Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konser öncesi bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerin her türlü sosyal imkanlardan faydalanmasına imkan tanımaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilere derslerine sıkı sıkı sarılmaları tavsiyesinde de bulunan rektör Durmuş, 'Sizler bu ülkenin geleceklerisiniz, başarılarınızla hem üniversitemizi hem de ülkemizi yarınlara siz taşıyacaksınız. Bu yolda bizlere de önünüze çıkan engelleri kaldırmak kalıyor. Üniversitemiz ile Batmanlılar arasına örülen yüksek duvarları yıktığımız gibi bu engelleri de yıkacağız.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Gurup Çaçara, yaklaşık 2 saat boyunca öğrencilere unutamayacakları bir konser verdi.

Kaynak: AA