Başkan Üzülmez, Suadiyelilere Kamulaştırmayı Anlattı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Suadiye Çepni Mahallesi sakinleriyle mahalle toplantısında buluştu.

Başkan Üzülmez, Suadiyelilere Kamulaştırmayı Anlattı
Başkan Üzülmez’in talimatıyla Suadiye Çepni Mahallesi sakinleri için, mahallede yapılması planlanan projeler ve kamulaştırma işlemleri ilgili bilgi vermek üzere Suadiye Düğün Salonunda bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Başkan Üzülmez’in yanısıra Başkan Yardımcıları, teknik müdürler, AK Parti Meclis Üyesi Hikmet Çelebi, Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker ve mahalle sakinlerinden hissedarlar katıldı.

Başkan Üzülmez ev sahipliği yaptığı toplantıda, kamulaştırma çalışmaları kapsamında, 1/1000 Uygulama İmar Planında Spor Alanı fonksiyonunda bulunan Suadiye 1194 parsel numaralı 7 bin 740 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 1/1000 Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanı Garaj fonksiyonunda bulunan Suadiye 1196 parsel numaralı bin 670 metrekare yüzölçümlü taşınmazların hak sahipleri ile bir araya geldi. Kartepe’ye daha iyi hizmet verebilmek için çağın dinamiklerini yakından takip eden Başkan Üzülmez, Çepni Mahallesine yapılması planlanan projeler hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Hak sahipleri ile yapılacak kamulaştırma ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunan Başkan Üzülmez, mutabaka varılmasını sağladı.

Toplantıda kimsenin mağdur olamayacağını belirten Başkan Üzülmez, “Burada bulunma amacımız bölgemize eserler kazandırabilmek. Sayın Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ve KBB Başkanımızın da desteği ile Suadiye’de kalıcı eserler bırakabilmeyi arzu ediyoruz. Belediye olarak planladığımız kapalı pazar, otopark, mahalle konağı, spor komplikesi gibi yatırımları hayata geçirebilmek için uygun bir yer yoktu. Bu yüzden mahallemizin daha fazla prim yapması için siz hak sahiplerimizin de fikrini alarak kamulaştırma planladık. Kimseyi mağdur etmemek bir kenara, mahallemizin değerini de arttırmayı hedefledik. Uzlaşmacı ve iyi niyetli tutumunuz için her birinize teşekkür ederim. Sonuçta kazanan Suadiye olacak” dedi.

Suadiye Mahallesindeki kamulaştırma çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya katılan hak sahipleri ve hissedarlar, Başkan Üzülmez’e teşekkür ederek, “Başkanımıza inanıyor ve güveniyoruz, mahallemize güzel hizmetler kazandıracak inşallah. Hakkımızı helal ederek, mutabık kaldık” dediler.
Kaynak: İHA