Azerbaycan Milli Meclisinden AKPM'nin Türkiye Kararına Tepki

Azerbaycanlı milletvekilleri, Milli Meclisin olağan oturumunda AKPM'nin Türkiye'yle ilgili kararını eleştirdi Meclis Başkanı Asadov: 'AKPM yaz oturumunda Türkiye'ye yanlış yapıldı'.

Azerbaycanlı milletvekilleri, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınmasıyla ilgili kararına tepki gösterdi.

Milli Meclisin olağan oturumunda, AKPM'nin Türkiye'yle ilgili kararı ele alındı.

Meclis Başkanı Oktay Asadov, gündemdeki konulara geçmeden önce yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AKPM'nin kurucularından biri olduğunu hatırlattı. Asadov, 'AKPM yaz oturumunda Türkiye'ye yanlış yapıldı. AKPM'deki temsilcimiz orada konuşma yaparak bu haksız karara itirazını bildirdi.' dedi.

AKPM'deki Azerbaycan heyeti başkanı Samet Seyidov, Türkiye ve Azerbaycan'a karşı çifte standart uygulandığını, bunun AKPM yaz oturumunda üst noktaya çıktığını söyledi.

Avrupa'da İslamofobi ve diğer radikal akımların güçlendiğini bildiren Seyidov, 'Türkiye'ye karşı alınan karar, Avrupa'daki İslamofobi ve radikalizmin örneği. Denetim sürecine alarak Türkiye'yi Avrupa'dan ayırmak istiyorlar.' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Zeynep Hanlarova, AKPM'nin Türkiye kararının Azerbaycan halkını öfkelendirdiğini belirtti.

Hanlarova, 'Bugün Türkiye'ye yapılanlar yarın bize yapılacak. Azerbaycan halkı buna tepki göstermelidir. Çünkü en zor günümüzde bize her zaman ilk destek veren ülke Türkiye oldu. Türkiye'nin yanında olmalıyız.' dedi.

Milletvekili Ganire Paşayeva, AKPM'nin Türkiye kararını üzüntüyle karşıladığını ve Müslüman ülkelere yapılan çifte standartları kınadığını kaydetti.

AKPM'nin terörle mücadele eden Türkiye'ye hiçbir destek vermediğini söyleyen Paşayeva, 'Azerbaycan olarak kardeş ülkemizle ilgili kabul edilen kararı kınıyoruz. Bu adaletsiz karara ve çifte standartlara her platformda itirazımızı belirtmeliyiz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA