Almanya'daki 1 Mayıs Gösterileri

Berlin'deki gösteride 32 polis yaralandı, 72 kişi gözaltına alındı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde düzenlenen gösteride 32 polisin yaralandığı, 72 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Berlin eyaletinin İçişleri Bakanı Andreas Geisel, Emniyet Müdürü Klaus Kandt ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, dün akşam sol grupların çağrısıyla yapılan yürüyüş sırasında olaylar çıktığını hatırlattı.

Olaylarda 32 polisin yaralandığını, 72 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Geisel, gözaltındakiler hakkında toplanma yasasını ihlalden soruşturma açılacağını söyledi.

Berlin Emniyet Müdürü Kandt da 1 Mayıs'taki gösteriler ve kutlamalarda polisin aldığı önlemlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Polisin düşman olarak görüldüğü dönemler sona erdi.' dedi.

Başkent Berlin'de dün akşam düzenlenen gösteride polis ile göstericiler arasında olaylar çıkmıştı. Gösteriler sırasında polise bazı binalardan ve protestocular tarafından şişe ve maytap atılmış, sopalarla saldırılmıştı. Polis de göstericilere müdahale ederek biber gazı kullanmıştı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı gösteride Berlin ve diğer eyaletlerden 5 bin 400 polis görev almıştı.

Kaynak: AA