Adana'da 'Uçurtma Şenliği' Düzenlendi

Adana'da, Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği tarafından 'Uçurtma Şenliği' düzenlendi.

Merkez Park'ta gerçekleştirilen etkinliğe, çocuklar, anne ve babalarıyla katılarak gönüllerince eğlendi.

Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğe, çeşitli hastanelerde lösemi tedavisi gören çocuklar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklar da katıldı.

Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Dernek Başkanı Kemal Yücel, çocukların yarınların güvencesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Her çocuk mutlu olmayı, çocukluğunu doyasıya yaşamayı hak ediyor. Ancak kimi zaman maddi imkansızlıklar, kimi zaman da amansız bir hastalık buna engel olabiliyor. El ele verdiğimizde ve güçlerimizi birleştirdiğimizde aşamayacağımız engel yok. Düzenlediğimiz uçurtma şenliğinde lösemi hastası çocuklarımız, bir an olsun hastane ortamından uzaklaşıp, aileleriyle keyifli ve eğlenceli vakit geçirirken, yaşıtlarıyla doyasıya oynadı. Gökyüzüne salınan her bir rengarenk uçurtma, her çocuğun umut ve hayallerini de simgeliyor. Biz de uçurtmalarla bu hayalleri gerçekleştirmek istedik. Çocukların yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize.'

Kaynak: AA