'5. Ulusal Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultayı' Başladı

Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Tarlacı: 'Yardım ettiğiniz engellinin, yaşlının, ihtiyaç sahibi insanın gözündeki mutluluğu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız'.

Sosyal Hizmet Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen '5. Ulusal Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultayı' başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kurultayın açılışında, güzel bir amaç uğruna genç ve dinamik öğrencileri bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hizmetlerinden de bahseden Tarlacı, Türkiye'deki sosyal yardımların yüzde 75'ini bakanlığın, diğer bölümünü ise belediyeler ile STK'ların yaptığını belirtti.

İlkokul, ortaokul ve liselerde Milli Eğitim Bakanlığınca ücretsiz dağıtılan kitapların parasının da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılandığını dile getiren Tarlacı, şunları anlattı:

'İşimiz hem zor hem de kutsal. 1996-1997 yıllarında sosyal hizmetler il müdürüydüm. O zaman yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için esnaftan ve sivil toplum örgütlerinden destek ve yardım arardık. Yiyecek ve içecek alırdık ama hamdolsun bugün yardım edecek ihtiyaç sahibi insanlar arıyoruz. Açık ve net söylüyorum, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlar var ise mutlaka İl Müdürlüğü ve Sosyal yardımlaşma Vakfına müracaat etmelerini sağlayın.'

Tarlacı, kurultaydaki gençlere de seslenerek, görevlerini hafife almamaları gerektiğini vurguladı. İnsanların en hayırlısının insanlığa hizmet edenler olduğunu ifade eden Tarlacı, şöyle konuştu:

'Geleceği kimse bilemez. Gelecekle ilgili bilinen tek gerçek Allah ömür verirse herkes yaşlanacak. Yardım ettiğiniz o engellinin, yaşlının, ihtiyaç sahibinin gözündeki mutluluğu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. O mutluluğu yakalamak için de bu mesleği sevmeniz lazım. Zor zamanlardan geçtik ama bugün güzel hizmetlere aday sizler gibi genç kardeşlerimizi görmek bizleri gururlandırıyor.'

Ulusal Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay Başkanı Fatmanur Çetiner de '15 Temmuz gecesi mensubu olduğum genç nesil olarak, 'Apolitik, eski nesilden eser yok...' ithamlarını tarihe gömmüş olmanın buruk gururunun yaşıyorum. O gece olanları yaşayanların dilinden dinleyebilme fırsatını sizlere sunduk.' ifadelerini kullandı.

- Şehit Yakınları ve Gaziler Paneli

Kurultay kapsamında, açılış konuşmalarının ardından Şehit Yakınları ve Gaziler Paneli gerçekleştirildi.

Paneli yöneten 15 Temmuz Derneği Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik hain darbe girişiminde başta kavramların içinin boşaltıldığını ve vatandaşların birbirine olan güveninin zedelendiğini söyledi.

Şebik, kurultayın amacının içi boşaltılan kavramları yeniden tanzim etmek ve düzenlemek olduğunu ifade etti. Darbe girişimi sürecinde neler yaşandığını çok iyi idrak etmenin gerektiğini vurgulayan Şebik, şöyle konuştu:

'Türkiye 15 Temmuz'da hiçbir izahı olmayan bir yol ayrımı ile karşı karşıya kalmıştı. Bir tarafta FETÖ'cü terör örgütü, diğer tarafta asker kıyafetine gizlenmiş hainler, alçakların saldırısı. Türkiye o gün, tarihinin en güçlü devlet ve millet kucaklaşmasını yaşadı. O gün caddelerde, sokaklarda 7'den 77'ye herkes, köylüsünden çalışanına hepimiz oradaydık. Her gecenin nihayetinde bir sabah, her zorluğun sonunda bir kolaylık olduğunu bizler gayet iyi biliyoruz. Bu hain darbe girişimini başta milli hafızada canlı tutmak ve milli hafızayı diri tutmak için kurulan bir derneğiz. İnşallah sizlerin de katkılarıyla daha güçlü programlar yapabiliriz.'

Kurultay, yarın da devam edecek.
Kaynak: AA