30. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı

TYEE Müdürü Şafak: 'Konuk Şehir İstanbul' kapsamında kentimizi bir çok yönüyle tanıtacağız'.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü (TYEE) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, Tahran'da düzenlenen 30. Uluslararası Kitap Fuarı'nda İstanbul'u bir çok yönüyle tanıtacaklarını söyledi.

Tahran'ın güneyindeki Şehri Aftab yerleşkesinde düzenlenen fuarda bu yıl ilk kez uygulamaya konulan Konuk Şehir Projesi'nde İstanbul'a yer verildi.

TYEE Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şafak, AA muhabirine, dünya şehri İstanbul'u İran'da tanıtmanın heyecanını yaşadığını belirterek, 'Konuk Şehir İstanbul kapsamında kentimizi bir çok yönüyle tanıtacağız. Tahran Kitap Fuarı'nda yapılan bu yeni çalışmada ilk olarak İstanbul'a yer verilmesi bizi memnun etmiştir.' ifadelerini kullandı.

Şafak, TYEE'nin fuarda yapacağı faaliyetlerle ilgili şunları söyledi:

'TYEE etkinlikleri kapsamında, 6 Mayıs'ta Kave Fazlı Halef, Emin Sıddıki, Aydın Ruşen'in konuşmacı olarak katılacağı 'Türkçe’den Farsça’ya Yapılan Tercümelerde Karşılaşılan Sorunlar', Prof. Dr. Derya Örs'ün konuşmacı olarak katılacağı 'Türkiye-İran Kültürel İlişkiler, Dün Bugün Yarın', 8 Mayıs'ta Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuk olacağı 'Dünya Tarihinde İstanbul’un Yeri' ve Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın konuşmacı olarak yer alacağı 'Sufi İstanbul' konulu oturumlar gerçekleştirilecek.'

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin katılımıyla bugün resmi açılışı yapılan ancak ziyaretçilerin yarından itibaren gezebileceği fuara ülke içinden 2 bin 643, ülke dışından 139 yayıncı katılıyor.

30. Uluslararası Kitap Fuarı'nın kapıları 13 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.
Kaynak: AA