Tarihi Yarımada Sahilleri Bisikletli Polislere Emanet

Motorize ekiplerin giremediği alanlarda görev yapan bisikletli polis timleri, Balat'dan Yedikule'ye kadar uzanan sahil şeridinde, başlarında kaskları, sırtlarında silahları ile devriye geziyor.

İBRAHİM HALİL ÇEKİCİ - Tarihi Yarımada sahillerinde motorize ekiplerin giremediği alanlarda görev yapan bisikletli polis timleri, Balat'dan Yedikule'ye kadar uzanan sahil şeridinde, başlarında kaskları, sırtlarında silahları ile devriye geziyor.

Bisikletli polis timleri, bisikletleriyle ikişerli gruplar halinde Balat sahilinden Galata Köprüsü altına, Sultanahmet Cankurtaran'dan Yedikule sahiline kadar güvenliği sağlıyor.

Eyüp'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde 2015 yılında eğitim alan ve görevlendirilen ekipler, tramvay yolu ve turizm bölgesi olan Tarihi Yarımada'da motorize taşıtların giremediği alanlarda devriye geziyor.

'Martı Timleri' olarak da adlandırılan bisikletli polislerin olaylara seri şekilde müdahale ederek araç trafiğine kapalı alışveriş merkezleri civarında, vatandaşları suç ve suçlulardan korumak, meydana gelebilecek olayları önlemek, suçlular yönünden caydırıcılık ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görevlendirildiği öğrenildi.

Parklar, yeşil alanlar, fuar alanları, sahil şeritleri, turistik bölgeler, mesire alanları ile araç trafiğine kapalı yerler olmak üzere geniş kapsamda görev yapan Martı timleri, Yunus ekiplerinin giremediği alanlarda, özellikle parklarda çocukların korunması ve sahil kenarlarında yerli ve yabancı turistlerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda hizmet veriyor.

Bisikletli polis timlerinin görevleri arasında, suç mahallinde, soruşturmayı yürütecek birimlere bilgi vermek, görevli personel gelinceye kadar olay yerinde delillerinin muhafazası ve şüphelilerin veya sanıkların korunması için her türlü tedbiri almak, sanıkları yakalamak, gözaltına almak ve soruşturmayı yürütecek birimlere teslim etmek bulunuyor.

Kaynak: AA