SÜ'de Türkçe Şöleni

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezince (SÜ-TÖMER) düzenlenen Türkçe Şöleni’nde buluştu.

Filistin, Kosova, Cezayir, Makedonya, Arnavutluk başta olmak üzere farklı ülkelerden yüksek öğrenim için SÜ'ye gelen yabancı öğrenciler, SÜ-TÖMER'de edindikleri Türkçe becerilerini, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölende sergiledi.

Yabancı öğrenciler, Türkçe Şöleni'nde seslendirdikleri şarkı, türkü, şiir, aşık atışması, skeç ve halk oyunları gösterileri ile Türkiye izlenimlerini aktardıkları konuşmalar ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

SÜ-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ufuk Deniz Aşcı, şölende yaptığı konuşmada, merkez olarak 4'üncü yılllarında öngörülen hedeflere adım adım ulaştığını söyledi.

Bu yıl 350'ye yakın yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe öğretildiğini kaydeden Aşcı, '2016-2017 öğretim yılında çeşitli il ve ilçelere oryantasyon gezileri düzenlenmiş, Türkçe öğrenen öğrencilere Türk insanı veya Türk kültürü de tanıtılmaya çalışılmıştır.' dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka da giderek başarısı artan SÜ bünyesinde yabancı öğrencilerin yer almasının kendilerini memnun ettiklerini söyledi.

Şölende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okka'ya, Filistinli bir öğrenci tarafından resminin yer aldığı tablo hediye edildi.

Kaynak: AA