Pehlivanlar Güreşi Bırakıp Dua Etti

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Belediyesi'nce 92'incisi düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri, 'minik1' boydaki müsabakalarla başladı 'Minik1' boydaki müsabakalarla başlamasının ardından dua sesini duyan minik pehlivanlar bir süre güreşi bırakıp dua etti.

Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Belediyesi'nce 92'incisi düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri, 'minik-1' boydaki müsabakalarla başladı.

Büyükmandıra Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonda 'Minik-1' boydaki müsabakalarla başlamasının ardından dua sesini duyan minik pehlivanlar bir süre güreşi bırakıp dua etti. Okunanan duaların ardından minik pehlivanlar güreşlerine devam etti.

Minik pehlivanların bu davranışı ise okunan duaların ardından vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Müsabakalar minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, baş ve baş altı olmak üzere 13 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Başpehlivanlık güreşlerinde 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Orhan Okulu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanları Şaban Yılmaz, İsmail Balaban ile 24 pehlivan mücadele edecek.

Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nin 92 yıldır büyük coşkuyla yapıldığını söyledi.

Etkinliğin Büyükmandıra'ya yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Balyemez, tüm güreşçilere başarılar temennisinde bulundu.
Kaynak: AA