Motor Kulüplerinden Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı Etkinlik

İstanbul merkezli motor kulüpleri tarafından şehit aileleri ve gaziler için Çanakkale gezisi düzenlendi. Kulüplerin üyelerinden oluşan 200 motorcu, şehit aileleri ve gaziler Tekirdağ’da mola vererek kahvaltı yaptı.

Motor Kulüplerinden Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı Etkinlik
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi ve Fredom Rider Motor Kulübü önderliğinde İstanbul merkezli 8 motor kulübü, gaziler için Çanakkale turu düzenledi.

Yaklaşık 200 motorcunun ve onları otobüsler ile takip eden 150 kişilik şehit aileleri ve gazilerin katıldığı grup Tekirdağ’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Grup Tekirdağ çıkışında bir restoranda kahvaltı yaptı.

Kahvaltının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan etkinliğin organizatörü Fredom Rider Motor Kulübü Başkanı Emre Mühürdaroğlu İstanbullu motor kulüplerinin üyelerinden oluşan yaklaşık 200 motorcu, şehit aileleri ve gaziler ile birlikte İstanbul’dan Çanakkale’ye yola çıktıklarını belirterek, "Bizler bu vatanı canları pahasına koruyarak bizlerin huzurlu bir şekilde, keyif alarak motosiklet kullanabilmemize imkan tanıyan, bize bu güzel ülkede yaşama şansını bahşeden, bunun için gerek canlarıyla, gerek kaybettikleri uzuvlarıyla o onuru, gururu ve bu ülkede yaşama şerefini bize veren gazilerimiz için bir şey yapmak istedik. Geçen sene başladık biz bu etkinliklere. Gazilerimizi alıp, Çanakkale gibi değerli şehitler diyarına götürerek hem oradaki şehitlerimize bir vefa borcu, bir dua etmek isterken, aynı zamanda gazilerimizi alıp oraya götürüp orayı görmemiş olanlara tanıtmak, anlatmak istedik" dedi.



"Şehitler ve gaziler vurulunca değil unutulunca ölür"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Başkanı Oktay Kaya da kendisinin de Tunceli’de terörle mücadele sırasında gazi olduğunu belirterek, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak İstanbul Anadolu Yakası’nda ikamet ediyoruz. Burada iki çocuğunu şehit vermiş babamızda var, eşlerini çocuklarını şehit veren annelerimiz, eşler burada ve vücudunun çeşitli uzuvlarını kaybeden, tekerlekli sandalyede, baston kullanan, protez kullanan gazilerimiz buradalar. Bu ülkenin muhafazası için, ülke için herkes bir bedel ödüyor. Bu bedeli öderken de biz unutulmadığımızı gördük. Motosiklet kulüplerimize teşekkür ediyoruz, Kartal Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehitler ve gaziler vurulunca değil unutulunca ölür, bizi unutmayıp hatırlayıp her zaman böyle bağrına basan sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Bizler kendi içimizde yaşıyoruz acılarımızı. Arkadaşlar, entel dantel gözükse de onların içindeki vatan sevgisini, maneviyatı herkesin görüp kılığına kıyafetine bakmadan ders alması lazım" diye konuştu.

Molanın ardından 200 motorcu ve onları takip eden şehit aileleri ile gaziler Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA