Kutlamalarda Mersin Polisinden Örnek Davranış

İçel’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar bitiminde görme engelli kadına İçel polisi sahip çıktı. Çevredekilerin yardım isteği ile kadın, polislerin eşliğinde evine kadar götürüldü.

Kutlamalarda Mersin Polisinden Örnek Davranış
İçel’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saat 8.30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Kutlamalar daha sonra Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan ’Gençlik Yürüyüşü’ ile devam etti. Stadyum önünden dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle hareket eden kortej, Silifke Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Bando eşliğinde yürüyen korteje, yol boyunca vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Vali Özdemir Çakacak konuşurken, kutlamalar çeşitli dans ve gösterilerle devam etti. Tören, oryantiring branşında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle son buldu.

İçel polisinden örnek davranış

Kutlamalara çocuk, kadın, genç, yaşlı 7’den 70’e yüzlerce kişi katılırken, engelli vatandaşlar da kutlamalarda yerini aldı. Kutlamalara Gülseren Keş isimli görme engelli bir kadın da katıldı.

Tören sonunda yanında tanıdığı olmadığı için evine gitmekte zorlanan kadına, çevredeki vatandaşlar sahip çıktı. Vatandaşlar alanda bulunan güvenlikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Yılmaz ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakan Sarak’a durumu bildirerek, yardım istedi. Emniyet müdürleri de kadına yardım ellerini uzatarak, yolda bırakmadı. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Sarak, kadının koluna girerek, Cumhuriyet Alanı çıkışına kadar yürüdü. Burada 2 çevik kuvvet polisi görme engelli kadının koluna girerek, evine kadar götürdü. Çevredeki vatandaşlar polisin örnek davranışını takdirle karşıladı.
Kaynak: İHA