Köprülüler Hollanda'dan Döndü

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus Plus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Ka219 projesi Hollanda / Culemborg ziyaretini gerçekleştirerek ilçeye döndü.

Köprülüler Hollanda'dan Döndü
Ev sahibi KWC (Koningen Wilhalmina College)’nin düzenlediği etkinliğe 7 ülkeden ikişer öğretmen ve dörder öğrenci katıldığı belirtildi. Köprülüler Anadolu Lisesinden proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Emine Baysal, Okul Müdürü Resul Özata, öğrenciler Sündüs Ünlü, Fatih İnce, Nurselin Şahin ve Ata Kesen ilçeyi ve ülkeyi temsilen ziyarete katıldı.

Konusu modern teknolojilerin insan yaşamındaki olumlu ve olumsuz etkileri olan etkinlik süresince deniz seviyesi altında olan Hollanda’nın teknoloji vasıtasıyla su yönetimi ve sel felaketleriyle mücadelesi, nükleer santraller, dünyada ve Türkiye’de en yaşanılabilir şehirler başlıkları ile ilgili aktiviteler, sunumlar ve gezilerin yapıldığı açıklandı.

Öğrenciler bir hafta boyunca Hollandalı akranlarının evinde kalarak İngilizce pratiklerini geliştirme, yeni bir kültürü tanıma fırsatları buldukları kaydedildi. Bu tür projelerin gerçekleşmesinin önemine değinen Okul Müdürü Resul Özata, böyle etkinliklerin kültürler arası kaynaşmaya katkı sağladığını, önyargı ve olumsuz duyguların yerine saygı, empati kurma ve hoşgörü anlayışını kazandırmada çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA