'İsmet İnönü mezardan çıksa CHP'de başkan olamaz'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal "İsmet Paşa mezardan çıksa CHP'de genel başkan olamaz." dedi.

'İsmet İnönü mezardan çıksa CHP'de başkan olamaz'
'İsmet İnönü mezardan çıksa CHP'de başkan olamaz'
Beyaz Tv'de Türker Akıncı'nın sunduğu 'Ne Var Ne Yok?' programına canlı yayın konuğu olan Ahmet Özal canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki siyasi partiler kanununun değişmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Özal, düşüncesini CHP'den verdiği çarpıcı bir örnekle dile getirdi.

Ak Parti haricindeki partilerin 2019'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili adayı tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Özal ' Herkes kendine göre bir plan yapıyor ama 2019'da kimin aday olacağı belli olmaz.' dedi.

İSMET İNÖNÜ MEZARDAN ÇIKSA GENEL BAŞKAN OLAMAZ

Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi gerektiğini söyleyen Özal 'CHP'de bin 200 delege var. Genel başkana karşı aday oluyorsun ve kazanma şansın yok. Çünkü bin 200 delegenin 601'i tanesi senin. Çünkü sen akrabalarını yazmışsın, yakınlarını yazmışsın. Sen o 601 kişiyi tuttuğun sürece şansın yok. CHP'de İsmet İnönü mezardan çıksa bugün o da alamaz. ' diye konuştu.

'İsmet İnönü mezardan çıksa CHP'de başkan olamaz'

SİSTEM YANLIŞ


'Sistem yanlış' diyen Ahmet Özal sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugün CHP'nin 6 milyon üyesi var. Esas gerçek demokraside 6 milyon üyenin adaylar üzerinde oy kullanması lazım. Doğrusu da bu. ABD'de bu sistem var. Türkiye'de bu siyasi partiler yasası olduğu müddetçe gerçek demokrasiye geçemezsin.